HomeNOVOSTIBIHBILA JE SLEPA I U KOLICIMA - OVO JE ISTINA O NAJTUŽNIJOJ...

BILA JE SLEPA I U KOLICIMA – OVO JE ISTINA O NAJTUŽNIJOJ PESMI DINA MERLINA: Numeru “Da šutiš” posvetio bolesnoj supruzi

Na albumu “Ispočetka” objavljenom 2008. godine, vokal za pjesmu izvodi umjetnik Merlin.

U studenom ove godine talentirani pjevač Dino Merlin trebao bi nastupiti u Beogradskoj areni. Prvobitni datum bio je pomaknut zbog utakmice KK Partizan, no nakon što je objavljen novi termin, Merlinove ulaznice za susret s navijačima u gradu 18. studenog rasprodane su u rekordnom roku. Kao rezultat toga, dodan je još jedan koncert 19. studenog kako bi se zadovoljila velika potražnja.

Tijekom nastupa za domaću publiku na reunionu izvest će svoje najveće hitove. Među njima je i popularna pjesma “Da šutiš” koju je bosanskohercegovački kantautor Eldin Huseinbegović komponirao u čast svoje pokojne supruge Emke, koja je usljed bolesti preminula u 32. godini.

Nakon što je Emka dijagnosticirana multipla skleroza, razboljela se i zahtijeva stalnu njegu. Eldin je preuzeo tu odgovornost i svakodnevno se brinuo za njene potrebe. U početku su se Emkine motoričke funkcije počele pogoršavati, što je dovelo do toga da se oslanja na invalidska kolica. Na kraju joj se stanje pogoršalo i izgubila je vid.

Tijekom koncerta Dino Merlin ispričao je iskustvo kada nije uspio pronaći odgovarajući poklon za osobu koju najviše voli. Njegova supruga Emka je slijepa i ovisna o invalidskim kolicima radi kretanja. Nakon što je shvatio da joj ne može pokloniti cipele ili knjigu, došao je na ideju da joj pokloni album. Izrazio je dirljiv osjećaj da bi je ponovno oženio unatoč njezinim izazovima, kad bi mogao vratiti vrijeme i znati budućnost.

Odvojite trenutak za glazbeno djelo u izvedbi Dine Merlina.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments