HomeMAGAZINBURA U BOSNI ZBOG DOLASKA SAVA MILOŠEVIĆA! "Bruka šta su uradili, to...

BURA U BOSNI ZBOG DOLASKA SAVA MILOŠEVIĆA! “Bruka šta su uradili, to je bila samo KAFA!”

Čim su Zmajevi dočekali Savu Miloševića za trenera, odigrao se niz događaja koji su mogli poremetiti timsko okruženje.

Posljednji trener koji će voditi nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u aktualnom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo je srpski izbornik Savo Milošević. Međutim, kao i većina interakcija između susjednih zemalja, ni ovaj događaj nije prošao bez kontroverzi. Prilikom Miloševićevog predstavljanja, Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH, otkrio je da je raskid prethodnika Mehe Kodre ubrzao Vahid Halilhodžić. Halilhodžić je već bio u pregovorima o preuzimanju trenerske funkcije, te je bio i prvi favorit za to mjesto.

Prema njegovom objašnjenju, imao je jaku želju preuzeti kormilo reprezentacije zbog koje je izbacio Kodru. Međutim, Halilhodžić se kasnije predomislio. Čuvši to, “Vaha” je agresivno odgovorio. U nedavnom intervjuu za “Klix.ba” opovrgnuo je sve tvrdnje da je tražio mjesto selektora Bosne i Hercegovine.

Smjena Mehe Kodre, cijenjene ličnosti u nogometu, bila je žalosna pojava. Halilhodžić je izrazio razočarenje ovom odlukom, navodeći da je time pogođen cijeli savez i Nogometni savez BiH. Što se tiče pregovora sa Zeljkovićem, Halilhodžić je pojasnio da je sastanak, iako je bio dogovoren, bio isključivo u svrhu razgovora ili savjetovanja. Nikada nije bilo naznaka da će Halilhodžiću biti ponuđeno mjesto selektora. Dogovor je bio samo sastanak uz kavu, a od početka je bilo jasno da ne postoji nikakva mogućnost da bude odabran za tu ulogu.

Važno je napomenuti da je Halilhodžić, Jablaničanin, cijenjena ličnost u jugoslavenskom nogometu. Do prošle godine bio je na čelu marokanske reprezentacije. No, naknadno je smijenjen neposredno prije turnira na kojem su “lavovi s Atlasa” zapanjili svijet prolaskom u polufinale. U konačnici nisu uspjeli izboriti pobjedu u utakmici za treće mjesto protiv Hrvatske.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments