HomeNOVOSTIBIHBURNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA; BURSAĆ PITANJEM O PRIJEDORU TEGELTIJU OSTAVIO BEZ TEKSTA:...

BURNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA; BURSAĆ PITANJEM O PRIJEDORU TEGELTIJU OSTAVIO BEZ TEKSTA: Dodikov savjetnik dobio lekciju za uspomenu i dugo sjećanje…

Novi okršaj na društvenim mrežama.

Prošlo je 80 godina od nezapamćenog z**čina u Kragujevcu, kada su nacistički z**činci po*ili nevine učenike i profesore. Bio je to povod zbog kojeg se oglasio Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika.

„K**ava bajka je poetski podsjetnik na mučeništvo, na zlikovačko u**janje djece, ali isto tako i na činjenicu da su tu srpsku djecu iz učionica na st*eljanje nacističkoj gamadi doveli neki Srbi. Takvi su, nažalost, i danas među nama, i u istoj situaciji uradili bi isto kao 21.10.1941.“, poručio je Tegeltija, aludirajući na Dodikove „izdajnike“.

No, ubrzo je uslijedio odgovor Dragana Bursaća.

„Potpuno se slažem Milane sa vama! Nadam se da ćete se zalagati za podizanje spomenika za 102 u**jena prijedorska djeteta, da se ti monstrumi u srpskom narodu nikad više ne pojave“, poručio je Bursać Tegeltiji, te dodao:

„U Kragujevcu su profesori išli sa svojim učenicima dobrovoljno u sm*t, na strijeljanje. Samo 50 godina kasnije, u Prijedoru su učitelji i profesori dobrovoljno strijeljali svoje učenike. Mislite o toj civilizacijskoj propasti“, poručio je Bursać, nakon čega je Tegeltija ostao bez teksta.

Podsjetimo, do sada je za z**čine u Prijedoru doneseno više od 50 pravosnažnih presuda, a z**činci su osuđeni na više od 800 godina zatvora. Z**čini u Prijedoru su počeli napadima srpskih snaga na bošnjačka naselja na Mataruškom brdu 22. maja, zatim napada na Kozarac 24. maja i otvaranja lo*ora Keraterm, Omarska i Trnopolje između 26. i 30. maja.

Tako su i počeli z**čini u Prijedoru, odvođenjem stanovništva u logore, masovnim egzekucijama i drugim z**činima.

U**jeno je 3.176 osoba, među kojima je 102 djece.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments