HomeNOVOSTIBIHŠAROVIĆ NAJAVLJUJE DODIKOV KRAJ: „Ovo ludilo moramo mi zaustaviti, sad je trenutak...

ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE DODIKOV KRAJ: „Ovo ludilo moramo mi zaustaviti, sad je trenutak da Dodiku kažemo: – Alo čovječe, dosta je više; Vučić mu je poslao jasnu poruku…“

On je rekao da je legitimno da se traži vraćanje nekih nadležnosti, ali ,kako je kazao, ovo nije način.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da se Milorad Dodik mora spriječiti da Republiku Srpsku ne uvede u krizu u kojoj će dominirati strah od incidenata, sukoba…

“Moramo se snažno suprostaviti takvim namjerama. Ovo je trenutak kada moramo da Dodiku kažemo: – Alo čovječe, dosta je više, ne možeš kao taoce da držiš milion ljudi sa nekom pričom, koju samo on razumije”, kazao je Šarović u emisiji “Puls” BN TV-a.

On je rekao da je legitimno da se traži vraćanje nekih nadležnosti, ali, kako je kazao, ovo nije način.

-Ovo je jedna avantura u koju Dodik vodi Republiku Srpsku. Ovo je jedno sljepilo i mi ćemo da ga zaustavimo. Biće nas sve više jer ne smijemo dozvoliti da Republika Srpska upadne u probleme”, kazao je Šarović i naglasio da se mora sačuvati mir i bezbjednost.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da ne vjeruje Dodiku da je za svoje poteze obezbijedio podršku nekoliko zemalja EU.

“Ja ne vjerujem u to. Vrlo sam zapazio izjavu koja je došla iz Beograda od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i po meni ona je prilično jasna. Ja je čitam na jednostavan način. Stvari je postavio na svoje mjesto i rekao da podržava teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine. Da je dijalog jedini način za rješavanje određenih problema i da jednostrane odluke s bilo koje strane on ne podržava”, kazao je Šarović.

On je mišljenja da je to upućeno Miloradu Dodiku.

“Poruka iz Beograda je vrlo važna u ovom trenutku pogotovo za Republiku Srpsku, jer je to matrica ponašanja i u Republici Srpskoj i dolazi sa tako visokog mjesta u Srbiji”, kazao je Šarović.

On je rekao da ne zna da li Dodik ima neku drugu podršku, ali je mišljenja da Republika Srpska zbog poliitke kakva se vodi ima više neprijatelja nego prijatelja.

“To je zabrinjavajuće, jer je Republika Srpska ostala bez prijatelja na međunarodnom planu”, kazao je Šarović.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments