HomeNOVOSTIBIHDodik: Mi nismo prepreka za izborni proces, savršeno smo dobri momci

Dodik: Mi nismo prepreka za izborni proces, savršeno smo dobri momci

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se javnosti nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu sa Matthewom Palmerom, višim zvaničnikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zaduženim za izbornu reformu u BiH.

“Tražimo da se poštuje suverenitet RS, u tom pogledu smo razgovarali. Bilo je važno da im predočimo naša viđenja. Mi nismo prepreka za izborni proces i izborno zakondavstvo u BiH. Mi smo savršeno dobri momci”, istaknuo je.

Kazao je i da su razgovarali o prenosima nadležnosti.

“Nema prenosa nadležnosti. Ovdje se radi o Ustavu. BiH ima svoj Ustav. Kad malo pročitate Ustav onda ćete vidjeti da nikavih nadležnosti mi ne uzimamo BiH. Sve što po Ustavu pripada BiH niko ne dira, i ne uzima, niko ne želi da derogira. Po Ustavu će BiH imati i dalje, a što se tiče prensenih i otetih nadležnosti od Republike Srpske na to imamo pravo, i mi ćemo ih urediti”, rekao je Dodik.

“Što se tiče izbora članova Predsjedništva, Vi ste definitivno pri stavu – direktan izbor u Republici Srpskoj”, pitanje je koje je reporteka N1 Adisa Imamović uputila Dodiku.

“Naravno, direktan izbor i da stoji odredba u kojoj će birati srpski predstavnik u Predsjedništvu, kao što treba da bude u Federaciji da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik u Predsjedništvu”, kazao je.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments