Nešić: Podržat ćemo svaki dogovor Hrvata i Bošnjaka

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je večeras u Sarajevu kazao kako je specijalnim izaslanicima Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst “ukazao” kako je nametnuti “Inzkov zakon” dao vjetar u leđa vladajućim strankama u Bosni i Hercegovini. Dodao je kako će opozicione stranke iz entiteta Republika Srpska podržati svaki dogovor Bošnjaka i Hrvata u drugom entitetu Federaciji BiH.

“Drago mi je što smo čuli da smatraju da se Izborni zakon u nekim segmentima može mijenjati da bude prihvatljiv za sva tri naroda. Drago mi je što sam čuo Palmera kako za njih nije upitna pozicija RS u okviru BiH. Mi smo rekli da je za nas prihvatljivo da iz RS ide jedan član Predsjedništva BiH bez prefiksa “srpski”. Nama je prihvatljivo sve što predstavlja dogovor Bošnjaka i Hrvata. Ne vjerujem da u ovoj godini može doći do promjena Izbornog zakona”, ocijenio je Nešić.

Njegov kolega iz opozicije i lider DNS-a Branislav Borenović zaključio je kako vladajuća trojka “folira” učešće u izmjenama Izbornog zakona svjesno “trošeći” izbornu godinu.

“Ovaj režim nema namjeru da mijenja Izborni zakon, oni to lažno prikazuju”, poručio je Borenović.

Reporetka N1 Adisa Imamović pitala je lidera DNS-a kakva je bila reakcija stranaca kada im je predsjednik SDS-a Mirko Šarović poručio kako imaju posla sa lažovima, misleći na vladajuću trojku.

“Mislim da ljudi iz međunarodne zajednice to dobro znaju. Oni imaju neiskrene sagovornike koji ne žele ozbiljne refome. Oni su lažni Evropljani jer u uređenom društvu ne bi imali šta raditi”, kazao je Branislav Borenović.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.