HomeNOVOSTIBIHDodik: Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije...

Dodik: Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će sutra upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH.

Dodik je kazao da će Vučića upoznati i sa i tim da “Republika Srpska ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka”.

Dodik je rekao da “u Sarajevu uvijek pokušavaju da donesu neku odluku da smire RS, a poslije toga po pravilu slijedi još gora odluka”.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama.

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali očekuje razumijevanje “koje mora da postoji”.

“Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, ‘tetoši’ neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je kazao i da će biti donesena odluka o povlačenju saglasnost sa Zakona o vojsci, jer, kako je naveo, “RS ne želi vojsku koju će oni sutra upotrijebiti protiv srpskog naroda”. Dodao je i da RS neće dati legitimitet ni VSTS-u ni indirektnim porezima.

Ponovio je da ne priznaje visokog predstavnika te dodao da on može donijeti koju god hoće odluku, ali da to neće važiti u RS, odnosno neće ga objaviti Službeni glasnik.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments