HomeNOVOSTIBIHVojin Mijatović: Ako bude rata obući ću uniformu BiH i založit ću...

Vojin Mijatović: Ako bude rata obući ću uniformu BiH i založit ću svoju glavu!

Bakir u Banju Luku nije došao samo na kafu! Dobro je što je Izetbegović došao u Banju Luku i što sam ga ja sačekao! Bolje da u ovom trenutku priča sa mnom nego sa Dodikom! Dodik priča gluposti i nije normalan!
Ovo su prvi konkretni potezi koji znače udar na Ustav BiH! Sastao sam se sa Izetbegovićem jer je napadnut mir u BiH!

Kada je napadnut mir u BiH dobro je da ostane bar jedan! Dodik traži partnera! Uvijek mu je Izetbegović bio taj partner i zajedno su se vadili iz svih kriza! Dan ranije sam pozvao Bakira da se ne sastaje sa Dodikom i poslušao me! Dok Dodik nema partnera za sukob on je sam! Moj sastanak nije politički nego lični!

Osjetio sam potrebu da to uradim! Svašta sam rekao Bakiru i imam još svašta da mu kažem! Razlika između Dodika i Bakira je što Bakiru nije upitna BiH!

Ključno hje da sada izetbegović nije Dodikov partner u sukobu! Mene suštinski ne interesuje ni diodik i Bakir! Mene interesuje samo mir i spreman sam da sjednem i sa đavolom da bi se sačuvao mir u BiH! Ne bih se sastao sa Dodikom! Najveći problem u BiH vladajuća koalicija u RS! Neće i ne smije biti rata!

Za trenutnu situaciju je kriva međunarodna zajednica! Rezultat Dodikovog ponašanja su dogovorni međunarodne zajednice po kafanama!

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments