HomeNOVOSTIBIHDODIK REKAO DA SRBI NE ŽELE U ORUŽANE SNAGE BIH, A NA...

DODIK REKAO DA SRBI NE ŽELE U ORUŽANE SNAGE BIH, A NA AKTUELNI KONKURS SE PRIJAVILO 380 KANDIDATA

Milorad Dodik je danas, nakon sastanka sa američkim diplomatom Gabrielom Escobarom, rekao da Srbi i Hrvati ne žele u Oružane snage BiH, međutim podaci sa nedavnog konkursa demantuju njegove riječi, baš kao što je svojevremeno demantovana i famozna anketa, za koju je tvrdio da je provedena među vojnicima.
Po završetku sastanka sa Escobarom, Dodik je ocijenio da je razgovor bio korektan te je naveo da je sagovornika upoznao sa svojim namjerama o povlačenju Srba iz Oružanih snaga BiH i povlačenjem drugih nadležnosti sa nivoa države na entitet Republika Srpska.

“Kako se ne mogu popuniti kvote u Oružanim snagama predviđene Hrvatima i Srbima, jer oni ne žele da idu u tu vojsku, naš je stav da treba smanjiti broj vojnika jer ne želimo da vojska bude muslimanska”, izjavio je Dodik.

Međutim, Oružane snage BiH su nedavno raspisale konkurs za prijem u službu 65 vojnika Srba, a odziv uopšte nije mali, kako to tvrdi Dodik.

Na aktuelni konkurs se javilo 380 kandidata od čega su 372 pozvana na provjere te oni ispunjavaju uslove za prijem. Za 19 oficirskih pozicija se, kako saznaje Klix.ba, javio 81 kandidat, a 68 ispunjava uslove.

Ovi podaci govore sasvim dovoljno o tome da Dodik ili ne govori istinu ili nije upoznat o zainteresovanosti Srba za službu u Oružanim snagama BiH.

On je još jednom u javnost plasirao netačnu informaciju kada je rekao da je među srpskim vojnicima provedena anketa te da se oko 70 posto njih izjasnilo da bi željelo preći u vojsku RS-a.

Ovo ne samo da je demantovalo Ministarstvo odbrane BiH, nego je i pripadnik OS BiH iz reda srpskog naroda poslao pismo narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću kako bi mu poručio da ne nasjeda na Dodikove navode jer u Oružanim snagama BiH postoji ignorantski odnos prema njemu.

Uskinfo.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments