HomeNOVOSTIBIHDodik: Spreman sam se odazvati dijalogu

Dodik: Spreman sam se odazvati dijalogu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, reagovao je na poziv predsjednik SDS-a Mirka Šarovića da se u Republici Srpskoj diskutuje i prevaziđe postojeća politička kriza. Dodik je za Srnu rekao da je SNSD spreman da se odazove pozivu za dijalog koji je uputio SDS.

“Podsjetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u Republici Srpskoj na razgovor, ali kako je javnost mogla vidjeti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podjela na vlast i opoziciju u Srpskoj”, rekao je Dodik za SRNU.

On kaže kako bi to bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da RS treba govoriti jednim glasom, kako se govori u FBiH

Podsjećamo, lideri opozicije u Republici Srpskoj juče su se sastali u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johann Sattler gdje je bilo riječi o izmjenama Izbornog zakona, ali i potrebom prevazilaženja postojeće političke krize koju je izazvala vlast, te da je bilo bolje da se pozabave realnim problemima stanovništva.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments