HomeNOVOSTIBIHJAKE P0LICIJSKE SNAGE NA TERENU: Napeto u Banjoj Luci i Bijeljini, demonstracije...

JAKE P0LICIJSKE SNAGE NA TERENU: Napeto u Banjoj Luci i Bijeljini, demonstracije predvode…

U Bijeljini će danas na Gradskom trgu u 17 sati biti održan narodni skup pod nazivom “Bijeljina mora bolje”, najavljeno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević rekao je i da Bijeljina kao grad više nema vremena za gubljenje i tapkanje u mjestu i da protestni skup ima za cilj da “razdrma” gradonačelnika Ljubišu Petrovića da konačno počne da radi svoj posao.

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini je u utorak, 28. septembra, pozvao Petrovića da deblokira grad ili će biti prinuđeni da pokrenu njegov opoziv.

Predsjednik tog odbora Vladimir Lazić rekao je da Petrović od početka svog mandata uporno opstruira razvoj Semberije, zbog čega trpe građani koji su pozvani da sutra izađu na trg u Bijeljini i pokažu svoje nezadovoljstvo.

U ISTO VRIJEME NAPETO U BANJOJ LUCI
Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj danas u 17 sati će na Trgu Krajine u Banjaluci održati protest. Proteste organizuju SDS, PDP, DNS, SPS i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Na Trgu Krajine će, najavili su, iznijeti jasne zahtjeve sa preciznim rokovima vlastima, svjesni, kako je rekao predsjednik banjalučkog PDP-a Draško Stanivuković, da naredna izborna godina nema ni reprizu ni popravni. Istraživali smo kako se razvijala ideja o masovnim protestima opozicije.

NEBOJŠA VUKANOVIĆ, narodnik poslanik u Klubu SDS-a

-Ne, on je prihvatio da je ok da zbog BN napravimo jedan masovan protest jer znate lokalna zajednica ima svoje probleme, evo u Novom Goraždu godinu dana skoro od izbora ne daju da uđu u skupštinu, jedno pravno nasilje koje podržava ministarka Senka Jujić, u Novom Gradu ne daju da uđu na sjednice, u Banjaluci postoje problemi ali mislim da je BN jedan globalni problem.

U međuvremenu, opozicija je usaglasila pojedinosti. Kako se teme smjenjuju, primat bi dobrim dijelom mogla preuzeti afera kiseonik.

MIRKO ŠAROVIĆ, predsjednik SDS-a

-Uvijek ih ima, svaki dan. Ne samo medijski mrak, svaki od ovih problema sa kojima se suočava naše društvo ono zahtijeva da organizujemo protest. Ako neke stvari ne možemo riješiti u
institucijama.

Nezadovoljnih će uvijek biti i nije problem u protestima, ali jeproblem što opozicija manipuliše građanima, smatra SNSD-ov poslanik Srđan Mazalica.

SRĐAN MAZALICA, narodni poslanik SNSD-a

-Pokušalo se sastaviti svakakvih razloga pomiješati se poziciono opoziciono djelovanje, lokalne i republičke teme kako bi se podgrijala atmosfera da ti protesti od jedne stranačke dimenzije dobiju nadstranačku dimenziju u kojoj će učestvovati nezadovoljni građani koji ne simpatišu opozicione stranke.

Smjenjivanje ključnih tema i predvodnika protesta, politička analitičarka Tanja Topić tumači i kao mogući raskorak u opozicionim redovima zbog pozicioniranja potencijalnih kandidata
na opštim izborima.

TANJA TOPIĆ, politička analitičarka

Valjda kad se negđe između redova pročitalo da nije imanentnoprirodi izvršne vlasti da poziva građane na poteste već treba da radi ono za šta je izabran, onda su se pojavili neki novi vinovnici.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments