HomeNOVOSTIKurti pisao Zelenskom: Srbija želi naše domove, kao Rusija vaše

Kurti pisao Zelenskom: Srbija želi naše domove, kao Rusija vaše

Ne postoji ništa što bi Rusija i Srbija željele više od toga da prošire sukob iz Ukrajine na Zapadni Balkan. Vaša svrha je naša svrha, vaša borba je naša borba”, napisao je kosovski premijer Aljbin Kurti u pismu ukrajinskom predsedniku, Volodimiru Zelenskom.

Povod za pismo bilo je ovonedjeljno obilježavanje godišnjice rata u Ukrajini, piše KoSSev.

Kurti je Zelenskom poručio da se širom svijeta često šalju čestitke povodom obilježavanja godišnjica nezavisnosti i oslobođenja, ali rijetko kada pohvale na „godišnjicu stalnog otpora

Mi smo dva naroda koji su izgubili mnoge od naših najboljih građana zbog imperijalističkih planova susjednih zemalja za otimanje zemlje. Iako smo geografski udaljeni, sa populacijama veoma različitih veličina, naše historije u prošlom vijeku i danas dijele izuzetne sličnosti. U toj istorijskoj prilici se naši putevi ukrštaju“, poručuje mu Kurti.

Kaže da su Albanci prije 23 godine započeli otpor, te da im je NATO pomogao da „okončaju genocidni ciklus Srbije“.

„Devetnaest svjetskih demokratija okupilo se da zaustavi genocid Srbije nad našim narodom. Sada ste na prvoj liniji novog rata koji mora da okonča genocid Rusije nad vašim narodom i njene imperijalne pokušaje da preuzme vašu teritoriju. I opet vas podržavaju demokratije, članice NATO-a, kao što su podržale nas“, dodaje Kurti.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments