HomeNOVOSTIBIHMijatović: Tvrdili su da ne može, da nećemo, a ovo je odgovor

Mijatović: Tvrdili su da ne može, da nećemo, a ovo je odgovor

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, glavni organizator Svečane akademije u Banjaluci povodom Dana državnosti, u emotivnom obraćanju prisutnima kazao da on nije “glavna faca” već da su to svi ljudi koji su pokazali da Bosne i Hercegovine ima i u gradu na Vrbasu te da će nakon narednih izbora u NSRS-u biti postavljena zastava BiH koju niko neće skloniti.

“Kada sam krenuo ovdje moje dijete mi je reklo ‘sretno’. Borim se za nju. Borim se za vašu djecu da žive u prosperitetnoj i jednakoj državi za sve”, izjavio je Mijatović.

Svečanost u banjalučkom Velesajmu organizovao je Gradski odbor SDP-a u Banjaluci.

“Tvrdili su da ne može, da nećemo, a ovo je odgovor. Poruka je ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno. Trebalo je samo malo hrabrosti, biti Bosanac i Hercegovac i malo tvrdoglav da se ovo organizuje”, rekao je Mijatović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je rekao da je ovo prigodan datum da se pokaže da se poštuje ono što je počelo prije 900 godina, od Povelje Kulina bana, do onoga što su uradili vijećnici ZAVNOBIH.

“Mi ćemo biti partija i glas razuma, pružene ruke za kompromis i da naša domovina bude jedna kuća za sve nas”, rekao je Nikšić, prenosi Nap.

Dodao je ovo vrijeme kada ne treba tražiti različitosti da ne vjeruje da iko može imati išta protiv poruke da je ovo zemlja zbratimljenih naroda.

“Šetali smo danas Banjalukom i niko ružnu riječ nije rekao, naprotiv. Mislim da više političari prave razdor”, kazao je Nikšić.

Akademik Slavo Kukić je kazao da je na ovaj datum 1943. godine poslana poruka da BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja zbratimljenih naroda.

“Danas BiH pokušavaju uništavati na sve načine. Ovo što se dešavalo ovdje večeras je signal da to neće uspjeti”, kazao je Kukić.

Podsjetio je da je ovo prvi put da se ovaj dan obilježava u Banjaluci.

“Nadam se da će ovaj događaj biti uvod u rehabilitaciju ZAVNOBIH-ske BiH”, rekao je Kukić.

Na svečanoj akademiji govorili su Vehid Šehić, Alija Tabaković, Ahmed Husagić, Hazim Bato Maglajlić, Muamer Mekić, Mirsad Duratović, Jozo Barišić, Damir Dado Šabanović.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments