HomeNOVOSTIBIHMLADEN IVANIĆ I ZLATKO LAGUMDŽIJA OCIJENILI DODIKOVE IZJAVE: "Ići će do kraja,...

MLADEN IVANIĆ I ZLATKO LAGUMDŽIJA OCIJENILI DODIKOVE IZJAVE: “Ići će do kraja, cijenu će platiti…”

“Priča o otcjepljenju ustvari njega čini pobjednikom na političkoj sceni u RS-u”, poručio je Lagumdžija

Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić analizirali su posljednje poteze Milorada Dodika te su govorili o tome koliko su realne šanse za otcjepljenje RS-a od BiH.

Iako je Dodik u posljednjih nekoliko dana potencirao priču o povlačenju saglasnosti RS-a na rad Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje i VSTV-a, Lagumdžija je naglasio kako njegovi potezi, pa i priča o otcjepljenju, nemaju nikakve veze s patriotizmom.

“Otcjepljenje će još dugo vremena trajati u Dodikovoj glavi i njegovoj retorici”, rekao je Lagumdžija u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji.

Također, naglasio je kako Dodika priča o otcjepljenju čini političkim pobjednikom.

“Priča o otcjepljenju ustvari njega čini pobjednikom na političkoj sceni u RS-u. Vidim da posljednji potezi opozicije u RS-u govore da se ipak izvlače iz tog nekog lažnog patriotskog zagrljaja u koji ih je Dodik uvukao, mada to što Dodik radi nema nikakve veze sa patriotizmom, to je direktno obijanje vlastitom narodu o glavu”, poručio je Lagumdžija.

S druge strane, Mladen Ivanić je naglasio kako mu se čini kako je Dodik “prelomio” te da će u svojim namjerama ići do kraja.

“Kada bi tu bilo puno više izbalansiranijeg pristupa i normalnijih rasprava o stvarima, Dodik bi izgubio svaki argument i značaj. Dakle, ja mislim da je on sad prelomio, da on više nema povratka nazad. Ne mogu da osjetim još do koje granice, ali on će sasvim sigurno ići u pravcu stvaranja političkog ambijenta da će se tu nešto događati. Kakve će posljedice tih događanja biti, da li će ih uopće biti, u ovom trenutku je to vrlo teško reći”, rekao je Ivanić.

Također, naglasio je kako očekuje da će Dodik donijeti odluku u povlačenju saglasnosti.

“Očekujem da će povući saglasnost za formiranje Oružanih snaga, SIPA, UIO. U prvom trenutku to neće imati velike posljedice, on će čekati da vidi kakve će biti reakcije sa druge strane”, naveo je on.

Ivanić je naglasio kako će najveću žrtvu platiti građani RS-a.

“Ne mislim da će tu biti nekih velikih sukoba, ali će biti izolacije, trgovinskog bojkota. Bit će nekih mjera koje će manje osjetiti političari”, zaključio je Ivanić.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments