HomeNOVOSTIBIHMUP RS organizuje policijsku vježbu; Komšić: To je provokacija

MUP RS organizuje policijsku vježbu; Komšić: To je provokacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizuje taktičku vježbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada, potvrđeno je za N1 u MUP RS. Zbog održavanja vježbe već je reagirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavijestio i zamjenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabirela Escobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske taktičku p**icijsku vježbu najavilo je za sutra u 12 sati.

“U 12 sati u mjestu Donji Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada p**icijski službenici P**icijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvest će vježbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor p**iciji“, saopćeno je iz MUP RS.

Također, vježba će biti održana i na Jahorini, a učestvovat će p**icijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo. Bit će izvedena vježba sprečavanja upada te**rističke grupe koja ima namjeru da izvrši te**ristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopćeno iz kabineta Komšića, on je tu vježbu nazvao provokacijom te upoznao sa time Gabriela Escobara.

“U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, saopćeno je iz kabineta Komšića.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments