HomeUncategorized"NEMAČKA PRUŽA PODRŠKU ZA KURTIJEVE AKCIJE" Garić analizira novonastale tenzije na KiM:...

“NEMAČKA PRUŽA PODRŠKU ZA KURTIJEVE AKCIJE” Garić analizira novonastale tenzije na KiM: Kurti nije postao Zelenski o kojem mašta!

Na Kosovu i Metohiji, srpsko stanovništvo i dalje trpi neprestano maltretiranje. Nedugo nakon što je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naglasio da kosovska policija ne bi smela da preduzima akcije na severu bez prethodnih konsultacija sa Kforom, svedoci smo najnovijeg incidenta.

Specijalne jedinice kosovske policije nasilno su upale u prostorije fabrike “Lola” u Zubinom Potoku, noseći sa sobom duge cevi. Par sati kasnije, bez jasnog obrazloženja, uhapšen je jedan srpski građanin.

Stručnjaci predviđaju da će napetosti rasti i da će jesen biti obeležena dramatičnim događajima. Unatoč tome, dijalog ostaje jedini izlaz.
Gosti “Usijanja” koji su diskutovali o Kurtijevom teroru i ignorisanju poruka iz NATO su Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM u Narodnoj skupštini i Miloš Garić, glavni urednik Kosovo online.

– Kurti golim terorom i agresijom nije uspeo u nameri da Srbiju uvuče u sukob i da nas isprovocira. Nakon svega, on i dalje ne odustaje. Naravno, oslanja se na podršku koju ima na zapadu. Nju dobija iz jakih centara, a pogotovo je tu Nemačka, ona pruža podršku Kurtiju za sve akcije koje sprovodi. Kurti nije uspeo da postane Zelenski o kojem je maštao. Nije uspeo da od Srbije napravi krivca, već se stvari odvijaju u drugom smeru. Došli smo do toga da NATO osuđuje ovo što Kurti radi.

Potom je rekao da Srbija neće odustati od svojih načela:
– Ključ svega ovoga je da Srbija neće odustati od zahteva da se ta specijalna policija povuče sa Kosova. Tako će se moći razgovarati o dijalogu, eventualnim lokalnim izborima, da se priča o temama koje su zaboravljene, da se priča o ZSO i svemu onome što je bilo na dnevnom redu. Mada, pre svega toga, moramo prvo imati normalnu situaciju na terenu, odnosno da ne budu tamo ljudi sa dugim cevima koji pucaju i maltretiraju građane.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments