HomeNOVOSTIBIHNovaković Bursać: Ovo je najeklantatniji primjer njihovog podaništva

Novaković Bursać: Ovo je najeklantatniji primjer njihovog podaništva

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentu BiH Snježana Novaković-Bursać kazala je kako je Dragan Mektić, uprkos zakljčcima NSRS, dao legitimitet Ustavno-pravnoj komisiji ovog doma svojim ostankom i glasanjem na sjednici. Kazala je i to kako je Mektić, sa suzdržanim glasom na ustavne amandmane, pokazao koga SDS-PDP-DNS slušaju i da je to primjer njihovog podaništva.

“Mektić je prekršio nekoliko stvari. Glasao je za neke izvještaje, za neke protiv. S pozicije predstavnka RS neobjašnjivo je da je dao legitimitet svojim prisustvom i omogućio i dalji život ustavnih amandmana koje je predložila Naša stranka. Bio je uzdržan, a ti amandamni su teško usvojivi. Ovim ponašanjem Mektić je izrazio stav kluba SNSD-PDP-DNS bivajući uzdržan na amandmane koji predlažu jednog predsjednika BiH, parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda. Pokazali su šta misle i koga slušaju. Ovo je najeklantatniji primjer njihovog podaništva. Ponašanje je suprotno onome što je NSRS naložila”, rekla je Novaković Bursać.

Njegove izjave nije htjela komentirati, ali je poručila kako je zaslužio da ga procesuiraju istražni organi, što i čine.

“Čini mi se da je sve usmjereno u pravcu da se grabi za slamčice ne bi li se održao na slobodi. Takvom historijom svog ponašanja ne zaslužuje da ga komentarišem. Ponosim se što ne pripadam istoj vertikali s nekim ko je Dragan Mektić”, dodala je.

Poručila je kako će SNSD-ovi poslanici i njihove koalicije prisustvovati samo jednoj tački dnevnog reda, a to je smjena ministra odbrane Sifeta Podžića.

“Ući ćemo da podržimo odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH”, poručila je.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments