HomeNOVOSTIBIHOglasio Se Hadzija Pred Izlazak Na Slobodu,Ne Kajem Se Posteno Sam Odrobijao....

Oglasio Se Hadzija Pred Izlazak Na Slobodu,Ne Kajem Se Posteno Sam Odrobijao. Ali Ako Me Ko Dirne Opet Bi Uradio Isto

 

 

HADŽIJA IZ LUKAVCA

Fikret Hadžić, poznat kao Hadžija iz Lukavca, trenutno služi kaznu od 24 godine zatvora zbog trostrukog ubistva. Ono što možda iznenađuje jeste njegova otvorena nepokajnost i ponos zbog svojih postupaka.

Hadžija je postao jedan od najpoznatijih zatvorenika u Bosni i Hercegovini, čije ime često zauzima medijske naslove u regionu. Bez stida ističe da ne kaje što je ubio ljude koji su ga, kako tvrdi, brutalno napali i izboli nožem.

TRENUTNO U ZENICI

Trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla, gde izdržava svoju kaznu. Pre ovog slučaja, nikada nije bio osuđivan ni za kakav prekršaj.

Hadžijina priča započinje 1997. godine kada se sukobio s četvoricom lokalnih momaka, od kojih su trojica bila braća. U to vreme, Hadžija je bio vlasnik restorana u Lukavcu koji su često posećivali ti mladići, što je, kako tvrdi, ometao druge goste.

“Radili su kao drvosječe, nisu imali obrazovanje. Kada bi oni ušli u restoran s bocom u ruci i rudarskim čizmama na nogama, ostali gosti bi odmah odlazili”, ispričao je Hadžija.

Hadžija je nakon niza incidenata odlučio da se brani, što je kulminiralo u fatalnom sukobu tokom kojeg je izvršio ubistva za koja je kasnije osuđen na dugotrajnu zatvorsku kaznu.

VIDEO

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments