HomeNOVOSTIBIHOglasio se Mijatović nakon prozivki zbog zelene kravate: Turci žive u Turskoj,...

Oglasio se Mijatović nakon prozivki zbog zelene kravate: Turci žive u Turskoj, a svi građani BiH su moji sugrađani

“Ja ću i dalje raditi svaki dan dok ovo ne postane zemlja rada i normalnih odnosa”, kazao je Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, poslao je poruku, kako je rekao, “zabrinutima sa sarajevske i banjalučke sećije”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Oduševljavaju me natpisi i poruke sa jedne strane banjalučke sećije kako sam se prodao ‘Turcima’ i sarajevskoj sećiji, kako sam protiv Trojke, jer valjda bez Trojke nema Bosne i Hercegovine.

Fascinantno je kako i jedna i druga sećija godinama samo priča i priča, a niko prstom ne želi da makne iz svojih udobnih pozicija koje su definisane samo kritikom, neradom i ne činjenjem.

Poruka banjlučkoj sećiji: ‘Turci’ žive u Turskoj, a svi građani BiH su moji sugrađani i sa njima živim i planiram živjeti i praviti normalnu zemlju.

Poruka sarajevakoj sećiji: Bosna i Hercegovina nije samo od Marijin-Dvora do Čaršije i od Šestorke do Trojke; lijepo je laprdati iz udobnih i dobro plaćenih pozicija, kako na budžetu tako i na projektima stranaca, al’ praviti zemlju sa svim njenim ljudima zahtijeva rad i samo rad.

A jedna poruka svim filozofima od Banje Luke do Sarajeva: ovo sve radim jer znam da nama u BiH treba ljubavi i razumijevanja, jer nam treba normalan život, a ne ludilo koje kreirati i svi vi svojim egofrustracijama. Mrziti i osuditi je lako; to zna svako, ali razumjeti, pričati, voljeti, raditi je odlika normalnih ljudi.

I da zaključimo: zelena kravata nije ekskluziva samo SDA jer vas ona uvijek posebno frustrira; čisto da znate: patrijarh srpski se potpisuje zelenom tintom, valjda tom vašom logikom i on sarađuje sa SDA.

Ja ću i dalje raditi svaki dan dok ovo ne postane zemlja rada i normalnih odnosa, a vi nastavite živjeti u svojim egovilajetima, jer postoji život i ljudi i mimo stranaka i partija, mimo vaših torova i ograda.

Dok svi vi ukupno ne napravite godišnje kilometara kao ja sam, teško da mogu uvažiti vašu kritiku i vaš stav. Do tada: da ste mi svi živi i zdravi; sutra je novi dan. Ja nastavljam raditi, a vi uz kafu na svojim sećijama nastavite onu staru kako niko i ništa ne valja, sem vi i vaš nerad.

Živjela Bosna i Hercegovina od Jadrana do Save, od Drine do Une, a ne samo od banjalučke do sarajevske sećije”, poručio je Mijatović.

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments