HomeNOVOSTIREGIONOGLASIO SE PROFESOR KOJI JE OŠAMARIO UČENICU: Dobila je 1, pa histerično...

OGLASIO SE PROFESOR KOJI JE OŠAMARIO UČENICU: Dobila je 1, pa histerično vikala! Poslao sam je kod direktora, a ona me je uštinula, udarila kikom i rekla Ne možeš mi ništa! JA SAM JE OŠAMARIO!

BEOGRAD

– Nakon incidenta s udarcem učenice, profesor Sedme beogradske gimnazije odlučio je da javno ispriča svoju verziju događaja.

Evo njegovog pisma u celini:

“Na ovaj način želim da odgovorim na lažne tvrdnje koje su izrečene o meni u poslednja 24 sata. Kao profesor i pedagog osećam moralnu obavezu da zaštitim svoj ugled i dostojanstvo koje su ovim slučajem ugroženi.

 

KONTROLNI

Dana 18.04.2019. godine, za vreme trećeg časa kada smo radili analizu kontrolnog zadatka, učenica J.K. je bila nezadovoljna ocenom koju je dobila – dobila je jedinicu. Za dvojku je bilo potrebno da ima 45 poena, a ona je imala 30.

 

 

Svoje nezadovoljstvo iskazivala je histeričnim vikanjem, na šta sam je opomenuo i rekao da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Učenica je tada sela na klupu i okrenula mi leđa.

Na moja upozorenja, odgovorila je: ‘Niste Vi nikakav čovek ni autoritet kada ja ovako mogu da sedim i ne možeš mi ništa.’ Zatim sam je uputio na razgovor kod direktora, na šta mi se unela u lice i rekla: ‘Ajde izbaci me ako možeš,’ uštinuvši me, a potom me je okrenula i udarila kikom po očima.

U tom trenutku, u stanju neuračunljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ošamario sam je. Ubrzo nakon toga, učenik P.P. je ustao i tri puta me udario u glavu.

UDARAC

Zbog udaraca koje sam pretrpeo, lekari su konstatovali traumu i stavili mi kragnu. Da bih zaštitio sebe i svoju profesiju od ovakvih lažnih tvrdnji i manipulacija, odlučio sam da podnesem krivičnu prijavu protiv J.K. i P.P. i tako u krivičnom postupku dokažem svoju nevinost. Moje delanje putem šamara bilo je posledica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti.”

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments