HomeNOVOSTIREGIONVOZAČI OPREZ: Pojavili su se drumski lopovi i na ovaj način varaju...

VOZAČI OPREZ: Pojavili su se drumski lopovi i na ovaj način varaju vozače na našim putevima!

U posljednje vrijeme, vozači u Bosni i Hercegovini sve češće se žale na drumske razbojnike. Konkretno, na magistralnom putu Doboj – Banja Luka pojavili su se kriminalci koji koriste različite trikove kako bi prevarili i opljačkali vozače.

Ovi prevaranti ne biraju sredstva, čak koriste i djecu u svojim prevarama. Jedan vozač je podijelio svoje neugodno iskustvo sa redakcijom Euroblica.

BUDITE OPREZNI

“Vozio sam prema Doboju kada sam ugledao zaustavljenu porodicu pored puta. Muškarac je mahao praznim kanisterom, sugerišući da im je ponestalo goriva. Pored njega su bila žena i dvoje djece. Vozili su Citroena, i odmah sam im stao kako bih im pomogao, misleći da su u nevolji,” započinje svoju priču ovaj vozač.

“Rekli su mi da su krenuli kući i da su ostali bez goriva. Ponudio sam im da ih povezem do najbliže benzinske pumpe i vratim nazad, na što su pristali. Sjeli su u moj automobil i tada je počela njihova prevara,” nastavlja on.

“Muškarac je ubrzo izjavio da nema novca, pa sam ponudio da platim gorivo. Međutim, oni nisu htjeli pristati na to. Zatim su mi nudili zlato po niskoj cijeni, što sam odbio. Kada su shvatili da sam shvatio njihovu prevaru, muškarac je izvadio pištolj i zaprijetio mi. Tražio je novac i naredio mi da izađem iz automobila. Dao sam im sve što sam imao, a oni su pobjegli mojim automobilom.”

 

NE NASJEDAJTE

“Policija je nekoliko dana kasnije pronašla moj napušteni automobil u blizini Doboja, ali razbojnici još uvijek nisu identifikovani,” zaključuje vozač.

Ovo je samo jedno od mnogih svjedočenja koja ukazuju na sve veću opasnost na putevima u Bosni i Hercegovini. Vozači se upozoravaju da budu izuzetno oprezni i da izbjegavaju zaustavljanje na nepoznatim mjestima, posebno ako situacija djeluje sumnjivo. Policija intenzivno radi na pronalaženju i hapšenju ovih kriminalaca, ali do tada, na vozačima je da se sami čuvaju i paze na svoju sigurnost.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments