HomeNOVOSTIBIHOKONČAN SASTANAK U ISTANBULU: Izetbegović informisao Erdogana o suludim potezima Milorada Dodika

OKONČAN SASTANAK U ISTANBULU: Izetbegović informisao Erdogana o suludim potezima Milorada Dodika

Izetbegović se zahvalio Erdoganu na podršci Republike Turske Bosni i Hercegovini na političkom i ekonomskom planu, saopćeno je iz SDA.

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas u Istanbulu s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

“Izetbegović je upoznao Erdogana s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini, te s jednostranim protivustavnim aktivnostima vlasti Republike Srpske kojima se narušava Dejtonski mirovni sporazum”, saopšteno je iz SDA.

Također je razgovarano o pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili jačanju ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Turske, s posebnim fokusom na projekat izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd. Konstatirana je neophodnost hitnog započinjanja realizacije ovog projekta s obzirom da su potrebna kreditna sredstva već osigurana.

Izetbegović se zahvalio Erdoganu na podršci Republike Turske Bosni i Hercegovini na političkom i ekonomskom planu, saopćeno je iz SDA.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments