HomeNOVOSTIBIHOŠTRA REAKCIJA VOJINA MIJATOVIĆA: “I mene je Srpkinja rodila, MOJA MAJKA JE...

OŠTRA REAKCIJA VOJINA MIJATOVIĆA: “I mene je Srpkinja rodila, MOJA MAJKA JE BIH, Milorad DODIK JE velika SRAMOTA” (VIDEO)

Naglasio je da svi koji su za Bosnu i Hercegovinu stanu na jednu stranu.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH na konferenciji za mediji komentirao je aktuelna politička dešavanja u našoj državi i retoriku i poteze koje radi član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

“Zna se zašto smo došli u ovakvu situaciju. Bez obzira kako sve izgledalo, treba istaći da od rata u BiH neće biti ništa”, poručio je Mijatović.

“Čuo sam da je Dodik pjevao Srpkinja je mene majka rodila i mene je Srpkinja rodila, moja majka je BiH, Milorad Dodik je velika sramota. On treba da bude smijenjen. Gospodin Dodik nema para u svom budžetu za trasu autoputu kamo li za formiranje oružanih snaga. To su šuplje priče.

Naravno, on mora ići do kraja i svjestan je da će ići do kraja. Apelujem na međunarodnu zajednicu, oni su se i po kafanama družili, zašto sada ćute. A mi, tek ćemo još uraditi sve, a zna se zašto imamo ovakvu situaciju”, poručuje Mijatović.

Naglasio je da svi koji su za Bosnu i Hercegovinu stanu na jednu stranu.

“U BiH imamo Milorada Dodika i Dragana Čovića koji sad šuti”, podvukao je Mijatović, piše RS.

Naglasio je da su RS-u stali iza pokreta za Bosnu i Hercegovinu. “Dočekat ću u Banjoj Luci svakoga ko je za Bosnu i Hercegovinu. Nema nazad, mi moramo zajedno”, kazao je Mijatović između ostalog.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments