HomeUncategorizedPREMESTIO PIŠTOLJ, PA PRIJAVIO DA MU SE DEVOJKA UBILA? Novi detalji o...

PREMESTIO PIŠTOLJ, PA PRIJAVIO DA MU SE DEVOJKA UBILA? Novi detalji o policajcu koji je upucao Mihaelu, hteo da zataška?

Prema informacijama do kojih je došao hrvatski sajt Indeks, Županijsko državno tužilaštvo ne odustaje od kvalifikacija da se radi o ubistvu, a takvu kvalifikaciju potkrepilo je sve što je dosad utvrđeno tokom sprovođenja dokaznih radnji, uključujući i nove dokaze.

Navodi se da je, prema još uvek nezvaničnim informacijama, policajac tek oko sat vremena nakon ubistva nazvao 112. Njima je, a ne policiji, lažno prijavio da je Mihaela počinila samoubistvo. U međuvremenu je i telefonirao, ali nije poznato koga je zvao i je li razgovarao sa nekim u policiji.

Navodno je u međuvremenu i čistio odeću i tuširao se, a nije isključeno ni da je premeštao pištolj kako bi sve izgledalo kao samoubistvo. Istražitelji su tek nakon nekog vremena tokom uviđaja posumnjali u verziju o samoubistvu koju je plasirao osumniičeni policajac. Onda su na ispitivanju pritisli Smažila i došli do verzije prema kojoj je pištolj slučajno opalio dok ga je čistio.

I dalje je sasvim nejasno zašto su policajci tako lako poverovali u tu verziju, iako ih je njihov 27-godišnji kolega pre toga lagao da se Mihaela sama ubila i da on nema nikakve veze s tim. Prema informacijama Indeksa, iz Županijskog državnog tužilaštva su već na uviđaju, na kojem su bili prisutni, posumnjali u policijsku verziju prema kojoj se radilo o nehatu, odnosno kako je to formulisala policija, o neopreznom rukovanju oružjem.

Oni i dalje potpuno ne isključuju verziju u kojoj bi se radilo o slučajnom opaljenju, ali indeks nezvanično saznaje da su dodatni dokazi do kojih su došli potvrdili da se radi o ubistvu. Proučavaju se i Vocap i glasovne poruke između Mihaele i njene prijateljice koje je objavio Indeks. Poruke razotkrivaju da su se Mihaela i Marko površno poznavali, da su se intenzivnije dopisivali tek nedelju dana i da, po svemu sudeći, nisu bili u vezi.

Poruke su otkrile i da se Mihaela žalila na policajca. Prijateljici je pisala da je opsesivan, posesivan i manipulativan i da bi druge devojke trebalo da beže od njega. Prijateljici je slala i delove dopisivanja sa Smažilom i upozoravala na poruke na Instagramu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments