HomeNOVOSTIBIHSANJA VULIĆ NAPALA ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA: "Ljubav prema RS-u, jača je od bilo...

SANJA VULIĆ NAPALA ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA: “Ljubav prema RS-u, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH”

“Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz RS, biramo i birat ćemo svoje predstavnike u zajedničkim institucijama BiH ili zajedničkih institucija neće ni biti”, naglasila je Vulić

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je da su na Samit Pokreta nesvrstanih, koji je održan u Beogradu, bili pozvani svi članovi Predsjedništva BiH, a to što dva bošnjačka člana Šefik Džaferović i Željko Komšić ne vole biti ni na tlu matice Srpske, Republike Srbije, to je odraz njihovog odnosa prema Srbima širom svijeta.

Vulićeva je poručila Džaferoviću da piše kome hoće i šta hoće, jer se njegova, kao i politika stranke iz koje dolazi SDA svodi na nivo tužibaba.

“Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz RS, biramo i birat ćemo svoje predstavnike u zajedničkim institucijama BiH ili zajedničkih institucija neće ni biti”, naglasila je Vulić u izjavi za Srnu.

Ona je navela da Džaferović nije kadar da govori uopšte o Ustavu i da se poziva na njega, iako sebe po Sarajevu predstavlja najvrsnijim pravnikom, te da o njegovom poštavanju Ustava najbolje govori njegova ćutnja prilikom imenovanja članova CIK, mimo svih zakona i Ustava.

“Također, vrstan pravnik sebi ne bi dozvolio da bude sumnjiv, a Džaferović i te kako jeste o čemu svjedoči proces Amiru Zukiću i drugima u predmetu ‘Bosna’, o imenovanju izvršnog direktora u ‘Elektroprivredi BiH’. O ratu i njegovoj ratnoj prošlosti da i ne govorimo”, istakla je Vulić.

Ona je navela da se Šefik Džaferović može šepuriti po Malmeu i kleti u BiH koja nema nikakvu budućnost sve dok takvi kao on pokušavaju da ponižavaju i omalovažavaju srpski narod.

“Milorad Dodik jeste predstavnik Srba i to svih čestitih Srba, a ti čije Vi interese zastupate i koji su spremni da mijenjaju vjeru i sa Vama teže ka unitarnoj BiH, ti i nisu kadri predstavljati Srbe. Ljubav prema Republici Srpskoj, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH”, poručila je Vulićeva.

Ona je istakla da je Džaferoviću očigledno krivo što član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvara pretpostavke za poslove u Iraku, dok su on i Željko Komšić mandat prespavali i sačuvali fotelju za koju se grčevito bore.

“S toga, Vi ste Džaferoviću svoju ulogu odigrali i nemojte drugima držati lekcije, pogotovo diplomatske, jer to nije Vaš teren”, zaključila je Vulić.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments