HomeNOVOSTIBIHŠeranić: Razmišljamo da vakcinisane i nevakcinisane različito tretiramo

Šeranić: Razmišljamo da vakcinisane i nevakcinisane različito tretiramo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić, rekao je da se razmatra donošenje odluka kojima vakcinisani i nevakcinisani ne bi bili isto tretirani, kao mjera kojom bi se eventualno povećao procenat vakcinisanih protiv koronavirusa.

Mnoge evropske zemlje uvele su zabrane za građane koji se nisu vakcinisali protiv koronavirusa, poput onih da bez potvrde o vakcinaciji ne mogu na posao i u javne objekte i kafiće.

U RS je za sada, nekoliko privatnih firmi od svojih radnika zahtijevalo da se vakcinišu ili redovno testiraju na koronu kako bi mogli na posao.

“Razmišljamo o načinu kako da povećamo procenat vakcinisanih. Međutim, pratili smo iskustva u Evropi kada su se donosile odluke u ovom pogledu i vidjeli smo da su oprečna mišljenja, u zavisnosti od populacije do populacije, piše Srpskainfo.

U svakom slučaju, javno zdravstvo neće prestati da govori o značaju vakcinacije, a to je i naša obaveza. Razmatramo i sve druge odluke i naravno da ćemo i mi činiti određene korake po tom pitanju. Riječ je o odlukama koje treba da donese Republički štab za vanredne situacije, te da Vlada donese određene odluke na principu preporuka Instituta za javno zdravstvo”, naglasio je Alen Šeranić.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments