HomeNOVOSTIPOLITIKAVUČIĆ POTPUNO PROMIJENIO PLOČU: "Imam ogroman strah od toga, sankcije Republici Srpskoj...

VUČIĆ POTPUNO PROMIJENIO PLOČU: “Imam ogroman strah od toga, sankcije Republici Srpskoj ili Miloradu Dodiku neće donijeti ništa dobro, Bakir Izetbegović je…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da eventualne sankcije Republici Srpskoj, Srbiji ili članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku neće donijeti ništa dobro regionu i da oni koji ih priželjkuju nisu dobronamjerni.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da ne samo da se ne raduje nečem takvom, nego da ima i ogroman strah od toga, jer je onda cijeli region u problemu.

Vučić je upitao koji će investitori da dolaze u region koji je u problemu i dodao da ne razumije one koji prizivaju sankcije i koji neće da sagledaju širu sliku.

– Kada se radujete na primjer sankcijama protiv Milorada Dodika, za koje se nadam da ih neće biti, recite, koji će investitor da dođe u BiH ili bilo gdje? Neće niko. Nikome ne trebaju sankcije. Nikome nisu donijele ništa dobro, rekao je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju važno da se po svaku cijenu sačuva mir u BiH i u regionu.

– Razumijem ono o čemu govori Republika Srpska o oduzimanju nadležnosti i to je tačno, rekao je Vučić.

On je naveo da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da je uvijek govorio “Balkan – balkanskim narodima”.

– Mi moramo da sjednemo da razgovaramo. Јa ću zato da prihvatim ideju o razgovoru sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i nije mi problem, možemo da odemo u sjeverni dio Sarajeva. Ima tamo dobra kafana, da sjednemo, tri sata radimo, ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo, rekao je Vučić.

On smatra da je Izetbegović pod pritiskom medija odustao od ranije planiranog razgovora i dodao da Srbija insistira na razgovoru sa svima.

– Želimo da razgovaramo sa Albanicima i sa svima, poručio je Vučić.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments