HomeNOVOSTIBIHSIFET PODŽIĆ ODGOVORIO NA DODIKOVE PRIJETNJE TUŽBOM: "Vježba nije otkazana, već..."

SIFET PODŽIĆ ODGOVORIO NA DODIKOVE PRIJETNJE TUŽBOM: “Vježba nije otkazana, već…”

“Podžić se nije ni obratio niti se konsultovao sa Predsjedništvom BiH”, kaže Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, izjavio je danas da ministar odbrane BiH Sifet Podžić nije imao pravo da otkaže vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banje Luke, jer to može da učini samo Predsjedništvo BiH, te najavio da će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

“Podžić se nije ni obratio niti se konsultovao sa Predsjedništvom BiH. Očigledno je da se konsultovao sa Džaferovićem i Komšićem, jer ne mogu da vjerujem da bi on sam smio tako nešto da uradi”, rekao je Dodik, prenose mediji iz RS.

Dodik je najavio je podnošenje krivične prijave protiv Podžića, koji, kako kaže, ne zaslužuje, niti će više imati bilo kakvo povjerenje za bilo kakvu odluku koje Ministarstvo odbrane BiH predlaže Predsjedništvu BiH.

Miilorad Dodik je kazao da je “ovo jedna potpuno neovlaštena, bespravna i sramna odluka, jer je riječ o veoma osjetljivom pitanju – vježbi Vojske Srbije i Oružanih snaga na Manjači kod Banje Luke”.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je kabinet Ministarstva odbrane BiH da bismo dobili odgovor na Dodikovu najavu podnošenja krivične prijave.

“Ministar Sifet Podžić poznaje svoja ovlaštenja. Vježba na Manjači nije otkazana nego prolongirana zbog jako loše epidemiološke situacije”, navodi se u odgovoru iz kabineta Ministarstva odbrane BiH za portal Radiosarajevo.ba.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments