HomeNOVOSTIBIHSIFETOVO "NJET": Ministarstvo Srbije reagovalo na odluku Podžića koja je razbjesnila Dodika...

SIFETOVO “NJET”: Ministarstvo Srbije reagovalo na odluku Podžića koja je razbjesnila Dodika – “Izražavamo žaljenje zbog…”

Ministarstvo odbrane Srbije izrazilo je žaljenje zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na poligonu “Manjača” kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra, a o čemu je obaviješteno od Ministarstva odbrane u VIjeću ministara.

“Izražavamo žaljenje zbog otkazivanja, s obzirom da smo više od šest meseci zajednički planirali izvođenje ove vježbe”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane Srbije ističe da ostaje partner BiH sa željom da u budućnosti budu ostvarene zajedničke aktivnosti.

Zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara Mirko Okolić izjavio je Srni da je ministar odbrane Sifet Podžić donio jednostranu odluku da se vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, koja je trebalo da bude održana na Manjači, prolongira i da je to učinio bez konsultacija i saglasnosti sa Predsjedništvom BiH i svojim zamjenicima.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Podžić nije imao pravo da otkaže vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, jer to može da učini samo Predsjedništvo BiH, te najavio da će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments