HomeNOVOSTIBIHSinoć viđeni kamioni sa kisikom širom RS, a danas uzet uzorak iz...

Sinoć viđeni kamioni sa kisikom širom RS, a danas uzet uzorak iz UKC

Nebojša Vukanović, predsjednik “Liste za pravdu i red” i narodni poslanik, koji djeluje u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) sinoć je objavio da je na vanrednoj sjednici NSRS-a (koja je održana jučer) dogovorena akcija pokušaja zataškavanja afere sa industrijskim kisikom.

On je objavio fotografije sa kamionima kompanije Meser, koja je inače ovlašteni zastupnik i distributer medicinskog kiseonika u BiH, na granici naše zemlje i Hrvatske u Bosanskom Novom.

“Da je u toku, vjerovatno na vanrednoj sjednici Vlada danas dogovorena velika akcija pokušaja zataškavanja afere sa industrijskim kisikom, koji se umjesto medicinskog koristio u bolnicama i klinikama širom Srpske, govore i fotografije iz Novog Grada. Veliki kamioni kompanije Meser, koja je ovlašteni zastupnik i distributer medicinskog kiseonika u BiH, večeras su primjećeni na granici BiH i Hrvatske u Novom Gradu”, napisao je Vukanović.

Također je dodao:

“Danas su u Banjoj Luci takođe primjećeni kamioni i vozila koja vjerovatno distribuiraju medicinski kiseonik, a vjerovatno da je u toku akcija pokušaja spašavanje i prikrivanja velike afere koja je uzdrmala režim do temelja”:

S druge strane, u UKC RS danas je uzet uzorak kiseonika koji se svakodnevno koristi u ovoj ustanovi.

Tehničko lice inostrane laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta uzelo je uzorak iz centralne cisterne danas u 10 sati, piše Srpskainfo.

“Uzorak u boci je zapečaćen i trenutno je na putu prema ovlaštenom laboratoriju”, saopšteno je iz UKC.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments