HomeHRONIKASPECIJALCI KOSOVSKE POLICIJE NASILNO UŠLI U KBC U MITROVICI Uhapšen Srbin na...

SPECIJALCI KOSOVSKE POLICIJE NASILNO UŠLI U KBC U MITROVICI Uhapšen Srbin na KiM! Vučić: Najmanje 1 hladnokrvno likvidiran

Kosovska policija upala je jutros nasilno u KBC u Kosovskoj Mitrovici, a pretrese su vršili i u Zvečanu i Zubinom Potoku. Nakon pretresa u KBC u Mitrovici, povukli su se a zaplenili dva auta i kvad.

Povodom ovih događaja oglasila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da su celu akciju posmatrali pripadnici Euleksa, ali bez reakcije.

Govorio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je naveo da je najmanje jedno, a moguće i dva lica hladnokrvno likvidirano.
18.10 – Vučić: Imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće i dva lica hladnokrvo likvidirano

– Ne interesuje me šta bilo ko na svetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvo likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životi i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želeo da se saglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija. Naša država ima dokaze, gonićemo hladnokrvne ubice, imamo izjave i fotografije koje to potvrđuju – rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
Predsednik Srbije je naveo da je Blinkenu postavio pitanje zašto je EULEKS bio odbijen da bude u akciji na severu KiM.

Kaže i da je američki sekretar govorio i o mogućim merama protiv Srbije “ukoliko se ne budemo ponašali na odgovarajući način”.

18.00 – Uhapšen još jedan Srbin na KiM

Policija na KiM uhapsila je M. P. srpske nacionalnosti zbog sumnje da je ta osoba počinila krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva” u Prizrenu, javlja RTS.

“Protiv ovog lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju ‘Hoka Mahal’ u Prizrenu učestvovalo u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji nisu bili vojno angažovani”, navodi se saopštenju specijalnog tužilaštva u Prištini.

Po nalogu predmetnog tužioca, okrivljenom je određena mera zadržavanja i policijskog zadržavanja, radi upućivanja sudiji za prethodni postupak, u zakonskom roku.

16.35 – Đurić: NATO da preuzme nadležnost na severu Kosova

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je, gostujući na američkoj televiziji Njuzmaks, da je jedini put koji Srbija vidi kao put napred jeste da NATO snage preuzmu kontrolu nad severom Kosmeta.

“Jedini put koji vidimo napred, iako će vam možda zvučati čudno što to čujete ambasadora Srbije, jeste da tražimo od NATO da peuzme nadležnost na severu Kosova umesto Kurtijevih specijalnih snaga. Takođe zahtevamo nezavisnu internacionalnu istragu o tome šta se dogodilo, jer srpski manastir je napadnut, tri lokalna Srbina su stradala, kao i jedan kosovski policajac, ali koji prema postojećim sporazumima nije trebalo da bude tu”, rekao je Đurić.

Đurić je dodao da je kosovski premijer Aljbin Kurti, pre svega, slanjem svojih specijalaca na na sever Kosova, počinio nasilje nad postojećim sporazumima.

“Ne želim da spekulišem ko stoji iza incidenta i napada, samo želim da su tri kosovska Srbina nažalost mrtva, kao rezultat tog napada. To su lokalni ljudi, a ne kako to govori prištinski ministar spoljnih poslova. Ništa se od ovoga nije dešavalo dok aktuelni premijer Kosova Aljbin Kurti nije došao na vlast”, rekao je Đurić.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments