HomeHRONIKASTRAVIČNI SNIMCI IZ GRČKE - MORE "PROGUTALO" AUTOMOBIL! Zarobljena i porodica iz...

STRAVIČNI SNIMCI IZ GRČKE – MORE “PROGUTALO” AUTOMOBIL! Zarobljena i porodica iz Srbije, izgubili kontakt sa njima

Zbog velikih poplava, srpska obitelj našla se zaglavljena u Grčkoj i nije mogla otići.

Tijekom ljetnih mjeseci Grčka je omiljeno mjesto za odmor srpskih turista. Međutim, od 5. rujna zemlju trenutno zahvata ciklona. Meteorolozi predviđaju da će ovaj ciklon sa sobom donijeti značajnu količinu vremenskih nepogoda, uključujući obilne padaline, jake vjetrove koji nalikuju uraganima, intenzivne grmljavinske oluje, lokalne poplave i klizišta, velike valove i pojavu morskih pijavica.

Blic prenosi da su dijelovi Mediterana, uključujući Grčku, Španjolsku, Portugal i Siciliju, pogođeni vremenskim nepogodama, prema meteorološkoj prognozi “Weather2Umbrella”. Grmljavina i pljuskovi danas se očekuju u obalnim područjima turske egejske regije i Cipra, a oluja i na Jadranu u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Grčku je pogodila hladna fronta i materijalizirala se ciklona, ​​što znači da se do četvrtka u zemlji očekuju jake oluje i obilne padaline. Prva runda grmljavinskog nevremena već je stigla i prošla, izazvavši obilne padaline i jake oluje u središnjim i istočnim krajevima. To uključuje Tesaliju, olimpijsku regiju i otoke koji graniče s Egejskim morem, zajedno sa središnjom obalom Egejske Grčke.

Nakon dolaska oluje Daniel u Tesaliju, poplave su rezultirale gubitkom jednog života u Volosu, središnja Grčka. Situacija je neizvjesna na više lokacija u regiji, a prema izvješću Nove, agencija Nikana otkrila je da se jedna srpska obitelj trenutno nalazi na području koje je ugroženo i bez ikakvih komunikacijskih sredstava.

Pogledajte video na linku ispod

https://www.instagram.com/reel/Cwzwql3MLlX/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3f5e7ad2-49bc-4f51-9a1a-9e571266e6bd

Prema izvješću agencije Nikana, u apartmanima Kalama u Argalasti trenutno boravi obitelj iz Srbije koja zbog trenutne situacije ne može otići. Nažalost, izgubili su kontakt sa svojim najmilijima u Srbiji zbog nedostatka telefonskih veza, struje i pristupa internetu.

Solun, Larisa i otok Skiathos bili su pogođeni jakim padalinama koje su uzrokovale brojne probleme. Kako piše “Katimerini”, vatrogasci su pozvani u Volos kako bi spasili jednu osobu, ali su po dolasku otkrili leš. Kao odgovor na loše vrijeme i poplave koje su uslijedile, javne i lokalne službe u Tesaliji i Volosu zatvorene su cijeli dan. Središte Volosa je poplavljeno, zbog čega su stotine vozila ostale zarobljene, a javni prijevoz obustavljen. Osim toga, podrum bolnice je poplavljen vodom.

U svjetlu katastrofe, Ahileas Beos, gradonačelnik Volosa, i Kostas Agorastos, regionalni načelnik Tesalije, apelirali su na građane da ostanu u kućama. Oluja je zahvatila i Solun, ali za sada nema izvještaja o šteti. Zbog jake kiše, građani u obalnim regijama Larisse se evakuiraju jer su ceste poplavljene vodom.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments