HomeNOVOSTIBIHSvjedok optužio Vučića da ga je tukao lično, Vulin stao u odbranu

Svjedok optužio Vučića da ga je tukao lično, Vulin stao u odbranu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da su tvrdnje svjedoka koji je na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini rekao da ga je 1991. godine tukao lično Aleksandar Vučić, koje su prenijeli pojedini hrvatski mediji, dokaz da je Hrvatska očajna jer ne može da prihvati jaku Srbiju.

Vulin je za RTS, povodom izjave svjedoka na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini, koje su prenijeli pojedini hrvatski mediji, ocijenio da optužbe o prijetnjama i učešću Vučića u zločinu “više nisu napadi na Vučića, nego monstruozne laži”.

“Ovo je glup napad i besmislena laž. Sve su pobrkali i pomiješali. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, student je Pravnog fakulteta u Beogradu i nije član nijedne političke stranke, a pogotovo nije nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigdje, vrijedno uči i radi u Beogradu”, rekao je Vulin.

On je rekao da je Vučić bio prvi put na teritoriji tzv. Republike Srpske Кrajine krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke, praćen novinarima, a da “nikada u životu” nije bio u Petrinji.

“Najavili smo da će se ovo dešavati. Hrvatska ne može da prihvati Srbiju, plaši se jake Srbije i boji se da će joj ugroziti regionalni primat. Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne da ugrožava Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu”, rekao je Vulin.

Vulin je ocijenio da su “laži o Vučiću” dokaz da je hrvatska politika “očajna” i da je njihova služba spremna na sve kako bi destabilizovali Srbiju.

“Posebno me brine što je ovo dokaz kako se Srbima sudi. Ako taj čovjek nije lud, onda je lažni svjedok, nema trećeg. Ovo će se nastaviti. Кako se izbori budu približavali, imat će i podršku domaćih tajkuna. Nastavit će se i multiplikovati“, smatra Vulin.

Istakao je da će Srbija učiniti sve da sačuva stabilnost, ali da se neće služiti lažima.

Govoreći o hapšenjima i zapljeni narkotika koje je policija sprovela prethodnih dana, Vulin je istakao da je MUP za godinu dana zaplijenio više od sedam tona droge i da je razbijena 21 kriminalna grupa.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments