HomeUncategorizedVASKOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: „Dodik je naredio cjelodnevno praćenje Stanivukovića, u posjedu...

VASKOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: „Dodik je naredio cjelodnevno praćenje Stanivukovića, u posjedu je eksplicitnih snimaka kojima će gradonačelnika Banje Luke izbaciti iz politike…“

Stanivuković nije taj koji najviše priželjkuje da bude kandidat za funkciju predsjednika Republike Srpske. Može se slobodno reći da to znatno više od njega želi Milorad Dodik.

-Nakon što sam prvi objavio informaciju o tome da zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj truju građane industrijskim kiseonikom, na tu se temu prikačio i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke. Već sam pisao o tome da su Stanivuković i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, imali saznanja o svemu najmanje mjesec dana prije nego što sam ja objavio pomenutu informaciju.

To praktično znači da Stanivuković i Zolak nisu ništa bolji od dr Vlade Đajića i ostalih trovača sopstvenog naroda. Kako je Stanivuković “kralj” spinova i populizma, razlog za neobjavljivanje informacije o korištenju medicinskog kiseonika treba tražiti u njegovoj bolesnoj ambiciji da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, piše na svom blogu Slobodan Vasković, te dodaje:

-Ljudi iz njegovog najbližeg okruženja su mi potvrdili da je Stanivuković prvobitno imao namjeru da informaciju o korištenju industrijskog kiseonika objavi u novembru ili u decembru ove godine, neposredno pred odlučivanje Opozicije o kandidatima za dvije inokosne funkcije. Nema sumnje da sam otkrivanjem afere „kiseonik“ pokvario Stanivukovićev plan i natjerao ga da reaguje ranije od planiranog.

Stanivuković je prije desetak dana podnio Republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica povezanih sa aferom „kiseonik“. Naravno, Stanivuković tom prilikom nije propustio da se uslika i to ispred objekta u kojem je smješteno Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pomenutog tužilaštva.

Na Stanivukovićevu nesreću u kadar je ušao i stambeno-poslovni objekat u izgradnji, koji se na fotografiji vidi iza Stanivukovićevih leđa. Radi se o jednom od više objekata koje gradi Mladen Milanović Kaja na lokaciji „Rupe“. Treba podsjetiti da je upravo na toj lokaciji Stanivuković planirao graditi gradski park, bar prema njegovim gromoglasnim najavama iz kampanje za gradonačelnika Banjaluke.

Na kraju, treba reći da Stanivuković nije taj koji najviše priželjkuje da bude kandidat za funkciju predsjednika Republike Srpske. Može se slobodno reći da to znatno više od njega želi Milorad Dodik.

U posljednjih nekoliko mjeseci među visokopozicioniranim članovima SNSD-a kruže informacije da Milorad Dodik posjeduje obiman kompromitujući materijal o Drašku Stanivukoviću. Dodik taj materijal planira koristiti u kampanji za opšte izbore 2022. godine. Prema navodima istih izvora, taj materijal je više nego dovoljan da Stanivukovića pošalje na političku deponiju.

Dodik je sve samo ne naivan. On je odmah po izboru Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke naredio svojim saradnicima da se organizuje cjelodnevno praćenje Stanivukovića, a sve sa ciljem prikupljanja kompromitujućeg materijala.

Uz to, Dodik je naredio da se detaljno istraži Stanivukovićeva prošlost. Dodik je lično dr Vladu Crta Đajića zadužio da pribavi medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na Stanivukovića, a tu se prema navodima SNSD-a može svašta naći.

Izvor iz Dodikovog okruženja mi je potvrdio da SNSD ima svog informatora u Stanivukovićevom kabinetu. Upravo je taj informator dostavio veći dio kompromitujućeg materijala, uključujući i vrlo „nezgodne“ fotografije i snimke nastale prilikom Stanivukovićevog odmora u Crnoj Gori ovog ljeta.

Za razliku od Dodika, koji mudro ćuti i čeka da Opozicija izvrši političko samoubistvo kandidovanjem Stanivukovića, neka Dodiku bliska lica pokazuju da imaju znatno manje političkog talenta od Dodika.

Tako je prije desetak dana lice blisko Dodiku nesmotreno u etar plasiralo informaciju o dijelu kompromitujućeg materijala koji Crvena Sekta posjeduje o Stanivukoviću, piše Vasković.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments