HomeNOVOSTIBIHVukanović oštro poručio Vučiću: Jedinstva sa mafijom i zlom nikada nije ni...

Vukanović oštro poručio Vučiću: Jedinstva sa mafijom i zlom nikada nije ni bilo

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uputio je oštru poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Kazao je kako je “krajnje nekorektna izjava Vučića koju je dao za B92 i srbijanske medije”, u kojoj je rekao da je “razočaran jer više ne postoji ‘srpsko jedinstvo’ u Republici Srpskoj koje su navodno ‘američke diplomate i predstavnici uspjeli da razbiju'”. Vukanović je poručio: “jedinstva nikada nije bilo, niti ga može biti sa mafijašima i kriminalcima na vlasti koji su razorili Republiku Srpsku do posljednjeg atoma”.

Dodaje da bi to “bilo pogubno za narod i opstanak Republike Srpske, ali da se povremeno desi da režim i opozicija imaju slične stavove o nekim pitanjima”.

“Očigledno je da Vučić maksimalno ponovo uskače u pomoć Dodiku, koji je u velikoj nevolji, i da pokušava da mu da novi vjetar u leđa, podeblja lažni spin režima i Dodikovih medija kako navodno Amerikanci i stranci ruše nekakvo srpsko jedinstvo, a u pitanju je grčevita borba za opstanak RS. Dodik je razbio sve, cijelo društvo i institucije, a da ne govorimo o zajedničkom nastupu i nekakvom jedinstvu političkih aktera oko ključnih nacionalnih pitanja, a njegovo uklanjanje sa vlasti, naravno demokratskim putem i izborima, i demontaža njegovog nakaradnog sistema i užasne zaostavštine. Čudno je, da ne kažem licemjerno, da predsjednik Srbije imputira opoziciji u Republici Srpskoj, pa time i meni koji nikad nisam imao nikakav kontakt niti prešao prag američke i britanske ambasade, navodnu bliskost sa Amerikancima, a da Vučić ide pred svake predsjedničke izbore u SAD, slika se sa Klintonom i Trampom, a Dašak Svježine je sada srdačan sa Palmerom kao nekada sa Medlin Olbrajt”, napisao je Vukanović.

“Izjava o ukidanju RS nabacivanje loptice Dodiku”
Kazao je kako je Vučićeva nedavna izjava, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova kako se na proljeće sprema ukidanje Republike Srpske, bila “sa ciljem da nabaci lopticu i okrene vodu na Dodikovu vodenicu”, a “gotovo svakog dana na Hepiju i Pinku gostuje Šešelj ili neko od lažnih analitičara i plaćenika, koji brane i veličaju Dodika”.

“Nnapadaju opoziciju i njegove političke protivnike da su izdajnici i strani plaćenici, neprimjereno se miješajući u politički život Srba sa ove strane Drine. To nije korektno i ne treba imati lažnu iluziju da će se nešto promijeniti do izbora naredne godine. To nije problem jer ćemo pobijediti i Dodika i Vučića iz razloga jer narodu je dosta zuluma, nasilja, pljačke i tiranije režima Milorada Dodika, ali će ostati gorak ukus jer je svoj narod u teškom trenutku ostavljen na cjedilu i da mu je od braće zaboden nož u leđa, jer ovo odavno nije političko već nacionalno pitanje golog opstanka i preživljavanje u teškom vremenu velikog iskušenja, najezde pohlepnih, bahatih, neodgovornih i zlih”, zaključio je Vukanović.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments