HomeNOVOSTIKopije memoara princa Harryja umrljane krvlju zbog njegovog ubijanja talibana

Kopije memoara princa Harryja umrljane krvlju zbog njegovog ubijanja talibana

Kopije memoara princa Harryja “Spare” umrljane krvlju avganistanskih donatora izložene su u subotu u prodavnici u Vindzoru, prenose britanski mediji.

Ruski umjetnik Andrej Molodkin najavio je da će 25 primjeraka alternativne verzije knjige biti dostupno u prodaji 2. maja, nekoliko dana prije krunisanja britanskog kralja Charlesa III, a prodavaće se po cijeni od 10.000 dolara, prenosi Daly exprres.

Ruski disident i žestoki protivnik ratnih sukoba rekao je da je prekrio 25 kopija knjige „Spare“ ljudskom krvlju, u znak protesta protiv prinčevog učešća u ratu u Afganistanu.

Nedavno je ruski antiratni umjetnik projektorom prikazao odraz skulpture ispunjenu krvlju na katedrali Svetog Pavla u Londonu, u znak protesta zbog navoda vojvode od Saseksa o broju ubistava koja je počinio u Afganistanu, javlja Sky news.

Molodkin je naveo da je dio krvi darovane za skulpturu sada iskorišten za stvaranje alternativne verzije memoara princa Hartyja, kao i da će sav novac prikupljen od prodaje biti doniran afganistanskim dobrotvornim organizacijama.

„Princ Harry se hvali da je ubio talibane kao da su zli likovi u video igrici, a zatim unovčio tu priču kako bi prodavao knjige o konzumiranju droge, seksualnim podvizima i ubilačkim osvajanjima,“ rekao je Molodkin o svom najnovijem projektu pod nazivom „Krvavi novac“.

Knjige prekrivene krvlju moći će da se kupe u umjetničkoj organizaciji “a/political“ u Londonu 2. maja.

N1
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments