HomeNOVOSTISVIJETBRITANIJA DIGLA LOVCE, PRESRETNUT AVION IZ KENIJE! Francuski "Tajfuni" pratili letelicu do...

BRITANIJA DIGLA LOVCE, PRESRETNUT AVION IZ KENIJE! Francuski “Tajfuni” pratili letelicu do ostrva, policija na aerodromu

Zrakoplov koji je letio iz Kenije presrele su britanske zračne snage, a na putu su ga pratili francuski borbeni zrakoplovi.

Prema izvješću “Sky Newsa”, avion koji je došao iz Kenije i identificiran kao “Boeing 787” presrele su britanske zračne snage dok su ga pratili francuski borbeni zrakoplovi. Presretanje se dogodilo oko 15.45 sati, a zrakoplov je neprekidno bio pod nadzorom francuskih borbenih zrakoplova.

Nakon incidenta u zračnoj luci Stansted kontaktirana je policija Essexa koja je odmah stigla na lice mjesta. Srećom, zrakoplov je uspio sletjeti sigurno i bez daljnjih komplikacija. Glasnogovornik policijske uprave dao je kratku izjavu, naznačivši da sve agencije za provođenje zakona pomno prate situaciju.

Kao mjeru predostrožnosti, britanski ministar obrane izjavio je da su borbeni zrakoplovi poslani da prate komercijalni let. Ministar je također naglasio da je zrakoplov tijekom leta kontinuirano održavao komunikaciju s kontrolorima leta, počevši od trenutka kada je preusmjeren.

 

DRAMA NA AERODROMU U HAMBURGU! Bili obustavljeni svi letovi zbog PRETNJE NAPADOM na iranski avion – oglasili se nadležni

Nemačka agencija “Dpa” objavila je da od 12.40 sati nijedan avion nije poleteo niti sleteo.

Na aerodromu u Hamburgu trenutno nema ni poletanja ni sletanja zbog pretnje napadom koja je upućena iranskom avionu. To je objavio nemački magazin Fokus.

Navodi se da su vlasti aerodroma nakon pretnje napadom na avion koji stiže iz Teherana odlučile da se obustave sve aktivnosti. Nemačka agencija “Dpa” objavila je da od 12.40 sati nijedan avion nije poleteo niti sleteo.

Policija je došla na lice mesta, reagujući na pretnju napadom poslatu mejlom i pretražila avion sa 198 putnika iz Teherana koji je sleteo u severni grad, rekao je portparol savezne policije Rojtersu. Portparol je opisao mere, koje su uključivale intervjuisanje putnika, kao normalnu proceduru kada se pretnja klasifikuje kao ozbiljna.

Poletanje i sletanje nisu mogući jer je u potragu uključena vatrogasna brigada aerodroma, dodao je portparol. Aerodrom Hamburg upozorio je ranije da zbog mera može doći do kašnjenja letova i nisu dali procenu kada bi se oni mogli nastaviti, a sada su se oglasili na Tviteru.

Dodali su da je avio-saobraćaj opet u funkciji, ali da će letovi kasniti.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments