HomeNOVOSTI“Bulevar Ratko Mladić” širom Novog Sada

“Bulevar Ratko Mladić” širom Novog Sada

Nepoznati počinioci u Novom Sadu preljepili su table sa nazivima ulica plakatima na kojima piše “Bulevar Ratko Mladić”. Tih plakata najviše ima u dijelu grada Liman i preljepljeni su preko naziva Ulice Narodnog fronta, javlja Beta.

Takve plakate svojevremeno je u Beogradu lijepio sadašnji predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dok je bio visoki funkcioner Srpske radikalne stranke.

U naseljima Liman kandidati koje podržava SNS su ljetos u tri mjesne zajednice izgubili izbore i od tada se dešavaju različite vrste incidenata.

Gotovo cijelo naselje iscrtano je srpskim trobojkama, a povećan je i broj nacionalističkih grafita, kao i onih kojima se slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Opozicija i dio javnosti ocijenli su da iza svih nacionalističkih incidenata stoji SNS, koji nije preuzeo odgovornost za te akcije, ali nije ni osudio incidente.

U Novom Sadu je u posljednjih nekoliko dana uništeno nekoliko murala sa likom Ratka Mladića i to su uglavnom radili aktivisti LSV-a, stranke koja je okačila na svom sjedištu i veliki trasparent na kojem je pisalo „Mladić ratni zločinac osuđen za genocid“.

Na ove akcije nepoznate osobe, od kojih je neke policija i identifikovala, pisale su pogrdne poruke na zgradi LSV-a, gađali zgradu jajima i skinuli transparent.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments