HomeMAGAZINDOBRO ODGOJEN INSAN SA EMPATIJOM PREMA DOMOVINI BiH! Hadžihafizbegović stao u ODBRANU...

DOBRO ODGOJEN INSAN SA EMPATIJOM PREMA DOMOVINI BiH! Hadžihafizbegović stao u ODBRANU Miloševića: Odgovorno tvrdim…

Zmajevi su dobili podršku poznatog bosanskohercegovačkog glumca koji podržava imenovanje Save Miloševića za novog trenera.

U javnosti se podigla velika bura oko imenovanja Save Miloševića za novog selektora Bosne i Hercegovine. Tome je ponajviše pridonijela činjenica da je on treći izbornik koji je vodio momčad tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Osim toga, bilo je kontroverzi oko nekih njegovih prethodnih izjava. Međutim, Milošević je u svom prvom javnom obraćanju sve uvjerio da mu je na srcu najbolji interes Bosne i Hercegovine. Time je pridobio čak i dio javnosti koji je u početku bio skeptičan prema njemu.

Proslavljeni glumac Emir Hadžihafizbegović ga je na svom Facebook profilu javno označio kao izuzetnog pojedinca i izuzetnog nogometaša. Poželio mu je puno sreće dok se priprema sa strane voditi “zmajeve” koje u petak čeka nevjerojatan protivnik u momčadi Lihtenštajna koja se stalno razvija.

“Naša draga repka kreće za Lihtenštajn s novim selektorom Savom Miloševićem. Iako se gnušam te kamarile u predsedništvu našeg Fudbalskog saveza, pogotovo Zeljkovića i Misimovića (portugalskog izdajnika), Miloševića lično poznajem. Odgovorno tvrdim da se radi o sjajnom čoveku i bivšem vrhunskom fudbaleru. S njim sam imao tri susreta u životu. Jedan u Španiji u San Sebastijanu kad je on igrao za “Osasunu”, jedan u Beogradu i jedan u Tuzli kad je organizirao u Bijeljini turnir za mlađe generacije (pionire), i nikad nošen nacionalnim predrasudama dovodio u Bijeljinu decu iz bivše Jugoslavije i celog sveta”, napisao je Hadžihafizbegović i potom nastavio u istom ritmu.

“Čestit, plemenit i dobro odgojen insan s velikom empatijom prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini i svemu kroz šta je Bosna i Hercegovina prolazila u periodu od 1992. do 1995. Oni koji me poznaju kao umetnika možda me ne poznaju kao velikog fana fudbalske reprezentacije BiH. Nema gdje nisam putovao i bodrio reprezentaciju. Počasni sam član navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, “Bh. fanatikosi” moja su braća. Sada snimam film i seriju u Zagrebu i ne mogu ni u Lihtenštajn niti ću moći biti u Zenici, gde dočekujemo Portugal. Teško jest u našoj repki. Neznalice i zlice iz Saveza su nas dovele gde jesmo. Ali, predaje nema. Idemo dalje s našim gigantom Džekom kapitenom, podmlađenom ekipom i Savom Miloševićem, čovekom o kome sam malo napisao u smislu morala i etike”, naglasio je on na svom profilu.

Podsetimo, Bosna i Hercegovina je u dosadašnjih šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisala samo dve pobede i ima tek šest bodova, pa tako zaostaje četiri za Luksemburgom i čak sedam za Slovačkom.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments