HomeSPORTĐoković rutinski savladao Zapatu Mirallesa i zakazao meč sa zemljakom

Đoković rutinski savladao Zapatu Mirallesa i zakazao meč sa zemljakom

Novak Đoković rutinski je prošao i drugu prepreku na US openu i zakazao meč sa Laslom Đereom, koji će odlučiti ko će među 16 najboljih u New Yorku.

Vlasnik 23 Grand slam titule bio je bolji od Španca Zapate Mirallesa 6:4, 6:1, 6:1 za nešto manje od dva sata.

Najzanimljivije je bilo u prvom setu. Španac je u drugom gemu imao dvije brejk lopte i ispostavilo se da su to bile dvije njegove jedine šanse u prvom dijelu meča. Đoković se sačuvao, a onda je i prvi i jedini brejk u ovom dijelu igre napravio u petom gemu. Poveo je 3:2 i onda dobrom igrom na svoj servis stigao do 6:4.

Zapata je osvojio svoj servis gem na startu drugog seta i to je bilo sve što je uradio u ovom dijelu igre. Uslijedilo je šest vezanih gemova Đokovića koji se potpuno razigrao za velikih 2:0 u setovima.

Posljednji trzaj Španac je imao na startu trećeg seta. Imao je ukupno četiri brejk lopte u prvom i trećem gemu. Đoković je prebrodio tu malu krizu na svoj servis i ponovo uspostavio kontrolu. Koristi prvu šansu da oduzme servis rivalu u četvrtom gemu i to je praktično bio kraj meča.

Novak više rivalu nije ostavio ni promil nade i ovjerio je plasman u narednu rundu.

Đoković i Đere odigrat će drugi međusobni duel na turu. Jedini meč do sada poslije velike borbe dobio je Novak u Beogradu na Srbija openu 2022. godine kada je slavio 2:6, 7:6, 7:6.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments