HomeNOVOSTIBIHMilorad Dodik poručio Gabrielu Escobaru: J*** mi se za sankcije, to sam...

Milorad Dodik poručio Gabrielu Escobaru: J*** mi se za sankcije, to sam prošao

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je na konferenciji za medije održanoj u Banjaluci pokazao stenogram jučerašnjeg razgovora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, zaduženim za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom.

On je još jučer na također još jednoj press konferenciji za medije spomenuo šta mu je rekao navodeći da taj odgovor nije za javnost, ali ga je danas ipak otkrio.

Dodik je tako pročitao sa stenograma da mu je Escobar rekao: “Moram ti reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene ne samo za one koji politički opstruišu napredak već i za one koji imaju koristi od toga”.

Zatim je Dodik naveo da ne može javno reći šta mu je odgovorio jer ne želi “javno koristiti tu riječ” pa je pokazao šta piše na stenogramu.

“J*** mi se za sankcije. To sam prošao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti”, stoji na stenogramu.

https://twitter.com/Snejkicaa/status/1443890071707561988?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1443890071707561988%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fba.n1info.com%2Fvijesti%2Fmilorad-dodik-porucio-gabrielu-escobaru-j-mi-se-za-sankcije-to-sam-prosao%2F

Dodik je nakon toga rekao da će to biti njegov odgovor uvijek u personalnim razgovorima sa svima koji misle da mogu prijetiti sankcijama.

“Odgovorio sam veoma precizno i jasno”, poručio je Dodik.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments