HomeNOVOSTIBIHVukanović pitao Lukača: Ko je na kokainu, ko je na heroinu, ko...

Vukanović pitao Lukača: Ko je na kokainu, ko je na heroinu, ko je na teblatema

Poslanik Nebojša Vukanović osvrnuo se na aferu “savjetnik na kokainu”, pohvalio policiju RS zbog posljednjih akcija. Pitao je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kada će testirati sve zaposlene u Vladi RS na narkotike.

“Da utvrdimo ko je na kokainu, ko je na heroinu, ko je na teblatema kao Pavlović? Dokad će vladati opšte ludilo i anarhija, haos? Svi smo zabrinuti zbog onoga što piše gdin Vasković. Niko da se oglasi iz MUP, da kaže da li je to tačno ili nije. Kakvi su Vaši odnosi sa gdinom Kostreševićem? Da li je tačno da je mafija ušla duboko u MUP, institucije RS, kada ćete uhapsiti korumpirane sudije i tužioce? Da li je tačno da je najpopularnija pjesma u Vladi “She don’t lie – cocaine” od Joea Cockera”, pitao je Vukanović, ali ga je ispravio Igor Crnadak koji je kazao da je to pjesma od J.J. Calea.

Ministar Dragan Lukač mirnim tonom odgovorio je na poslaničko pitanje naglasivši da takva testiranja nisu nadležnost ministarstva, ali da ih policija RS može izvršiti ako NSRS donese takvu odluku. Lukač kaže da MUP ima opremu za testiranje na narkotike. Dodaje da MUP po pitanju borbe protiv organizovanog kriminala, posebno borbe protiv trgovine drogom, vodi više istraga, a da su neke već dale rezutate. Ističe da će sve jedan pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova koji ima bilo kakve veze sa kriminalcima, “ili ih pokriva, prikriva, svakako će biti uhapšen i procesuirana, na prvom mjestu nam je da očistimo naše redove”.

Osvrnuo se i na pitanje u vezi odnosa sa direktorom policije Sinišom Kostreševićem.

“Što se tiče odnosa unutar MUP, što se mene lično tiče, radim u skladu sa zakonom. Nisam spreman da oprostim bilo kome, bilo šta, na bilo kojoj da je funkciji u MUP, ali to sve mora da se dokaže. Ne želim da komentarišem bilo kakve natpise, ali sve što dokažemo biće procesuirano u skladu sa Tužilaštvom”, poručio je Dragan Lukač.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments