HomeSPORTRAFA I RODŽER VAŽNIJI ZA TENIS OD NOVAKA! Sraman intervju Nadala dok...

RAFA I RODŽER VAŽNIJI ZA TENIS OD NOVAKA! Sraman intervju Nadala dok Đoković PIŠE ISTORIJU sporta!

Tajming intervjua u kojem je Toni Nadal pokušao umanjiti uspjehe Novaka Đokovića, koji se naširoko smatra najvećim tenisačem u povijesti, nije baš pridonio njegovoj slavi.

Toni Nadal, poznati teniski trener i ujak kultnog Rafaela Nadala, ponovno je zapalio buru iznijevši svoje negativno mišljenje o Novaku Đokoviću. Tijekom intervjua za “Clay Tennis”, Toni Nadal je ustvrdio da i Federer i Nadal imaju veći značaj u analima teniske povijesti u usporedbi s Đokovićem. Iako je ovo mišljenje moglo biti prihvatljivo pod drugačijim okolnostima, vrijedno je napomenuti da Đoković trenutno upisuje svoje ime u zapise Wimbledona, dok se njegovi strašni protivnici ili sunčaju u mirovini ili se oporavljaju od ozljeda.

Što se tiče njihovog rivalstva, vjerujem da Federer i Nadal imaju veći značaj od Đokovića. Federer je posebno izvršio golem utjecaj na sport, nadmašivši sve ostale. Kada se govori o najvećem svih vremena, ključno je utvrditi točan kriterij, koji često izaziva rasprave. Trebamo li dati prednost pojedincu sa svjetskim rekordom ili onom koji je trijumfirao na Olimpijskim igrama? Ne mogu sa sigurnošću reći. Po mom mišljenju, Federerova sposobnost da nastupi na najvišoj razini i postigne izazovnije podvige ga izdvaja od ostalih. S druge strane, Đoković je skupio najviše pobjeda. Dodatno, vrijedi razmotriti potencijalni uspjeh Rafe da ga nisu mučile ozljede. Možda bi skupio više naslova nego bilo tko drugi. Ove je izjave dao Toni Nadal, koji je u prošlosti trenirao svog rođaka, a sada radi s Felixom Ože-Alijasimom, igračem koji je najviše razočarao ove sezone.

Tijekom intervjua s novinarom, na pitanje je li Novak superioran Rafi, Toni Nadal odgovara sljedećom izjavom: “Novakova superiornost očita je zbog njegove akumulacije više pobjeda u prvenstvu od Rafe. Da je Novak postigao ukupno 24 pobjede… Možete li zamisliti ishod da je više vremena posvetio igranju na šljaci nego na tvrdoj podlozi?Za usporedbu, moj bratić Rafa sudjeluje na tri Grand Slam turnira na podlozi koja mu nije draga, dok samo imati priliku natjecati se u jednom na svom omiljenom zemljanom terenu.Isti princip vrijedi i za Masters turnire.

Novinar je odmah prepoznao skrivenu napetost u Tonijevim riječima i primijetio da se čini posebno povrijeđenim ishodom Australian Opena, gdje je Rafa trijumfirao i osigurao svoj treći naslov, a sve to dok je Novak izostao s turnira zbog zabrane. Na pitanje bi li Rafa skupio 35 Grand Slam pobjeda da je zemljana podloga korištena na Australian Openu, Toni je odgovorio potvrdno, izjavivši: “To je kristalno jasno… Postoje bezbrojne nijanse koje ljudi ne razumiju. Dajući prednost jednoj tipa lopte u odnosu na drugu, ti sam po sebi daješ prednost jednom igraču u odnosu na drugoga,” slikovito je ilustrirao Toni. Nadalje je povukao paralelu, ustvrdivši da bi se čak i Maradona umorio od svoje vještine driblinga da protivnički igrači koji su ga faulirali nisu primjereno kažnjeni.

Toni Nadal je objasnio i da je nezadovoljan što se Završni master nikada nije igrao na šljaci, što veruje da je i te kako uticalo da Rafa nikada ne osvoji ovaj turnir, a dodao je da se njegov rođak nada da će se 2024. godine vratiti tenisu. Poručio je da se oseća dobro i da ako tako bude i naredne godine, neće otići u penziju.

Podsetimo još jednom, Novak Đoković je osvojio najviše grend slemova i mastersa u istoriji tenisa, najviše nedelja je proveo na prvom mestu ATP liste i isto tako ima bolji međusobni skor od Nadala i Federera. Šta više?

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments