HomeNOVOSTIBIHSTANIVUKOVIĆ U PROGRAMU UŽIVO ŠOKIRAO GRAĐANE RS-a: Pokazao jezive fotografije iz UKC...

STANIVUKOVIĆ U PROGRAMU UŽIVO ŠOKIRAO GRAĐANE RS-a: Pokazao jezive fotografije iz UKC Banja Luka – “Gdje mi živimo, ovako kuhinja izgleda…” (FOTO)

Inspekcija Grada Banjaluka je utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

“Inspekcija Grada Banjaluka je utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze”, rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, pokazujući fotografije katastrofalnih uslova u kuhinjij UKC RS.

“Pogledajte vlagu, pogledajte podove, pogledajte zidove. Ovo je kuhinja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpake gdje se sprema 3.000 obroka. Ovako kuhinja ozgleda, a sutra će reći, širite paniku, pacijetni neće da jedu”, rekao je on.

“Kuvarice pripremaju obroke u čizmama, zar ne treba da o ovom govorim? Treba sve da ih bude stamota. Taj čovjek da 35 miliona KM za garažu, a ima kuhinju sa ovakvim uslovima. Šta taj čovjek treba da uradi da podnese ostavku? Najveća smrtnost, najviše samoubistava, ovakva kuhinja, klizište oko garaže, garaža od 35 miliona KM, afera kiseonik… Gdje mi živimo? – upitao je on.

Rekao je da će inspekcija ponovo na UKC.

– Opet će reći ostali smo bez hrane, ostali smo bez kiseonika… Zar treba da dozvolimo da ovako hrane i liječe ljude i da zarazna hrana izlazi odavde? Ljudi bolje uslove obezbijede za svoju stoku, a oni se ovako ophode sa pacijentima. Ovo je za zatvor – rekao je on, dodajući da su ovakve stvari vapaj za izlazak naroda na ulicu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments