Samo Provjereno

Internet portal

INFLUENSERICU IZBACILI IZ VATIKANA ZBOG ONOG ŠTO JE OBUKLA: PONIZILI SU ME

2 min read

Brazilska influenserica Juju Vieira otišla je krajem januara u Vatikan u sklopu svog putovanja u Rim, no nije znala da će njen izbor odjeće za tu priliku biti problem.

Na svom Instagram profilu Vieira je ispričala da su je zamolili da napusti sveto mjesto nakon što su je obavijestili da nije pravilno odjevena.

Budući da nije bila svjesna da su njezina pripijena haljina i duge čizme protiv pravila, Juju je rekla kako se osjećala poniženom.

Prišao mi je jedan gospodin koji je tamo radio i rekao da je to mjesto za molitvu i da nisam propisno odjevena, a zatim me ‘izbacio’ iz Vatikana – ispričala je.
“Bilo mi je neugodno jer je u blizini bilo i drugih ljudi koji su sve mogli čuti”, dodala je.

Nažalost po Juju, Vatikan provodi strogi kodeks odijevanja i za muške i za ženske posjetitelje, a ramena i koljena moraju uvijek biti pokrivena.

Prema službenoj web stranici “ženama nije dopušteno nositi majice bez rukava, kratke majice ili uske košulje. Ramena trebaju biti pokrivena, a ako nosite suknju ili haljinu, mora pokrivati koljena”.

Nisam ni znala da postoje pravila. Čovjek zdravog razuma neće posjetiti Vatikan u klupskoj odjeći. Išla sam u udobnoj odjeći u kojoj se osjećam dobro u dugim šetnjama. Udobnost je bila moja jedina briga – rekla je.
Neki pratitelji su stali u njenu obranu, tvrdeći kako u njezinoj odjeći ne vide problem.

To je apsurdno – napisao je komentator.
Međutim, drugi su objasnili da nije neobično da se oni koji krše pravila odijevanja zamole da odu.

Pa, ako ideš odjevena s dubokim dekolteom, vrlo uskom odjećom, otjerat će te – poručila je komentatorica.

Hayat

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com