HomeSPORTNEKA NADAL PRIČA SVOJE, OVO JE PRAVA ISTINA! Isplivao dokaz koji dokazuje...

NEKA NADAL PRIČA SVOJE, OVO JE PRAVA ISTINA! Isplivao dokaz koji dokazuje sve o njemu i Đokoviću!

Najnoviji podaci pokazuju da Novak Đoković nije dobio značajniju prednost zbog ozljede koju je pretrpio španjolski igrač.

Oni koji su za Rafaela Nadala često iznose argumente da Novak Đoković ne bi držao teniske rekorde koje ima da je njegov najbolji konkurent u vrhunskom stanju. Nadal je već duže vrijeme izvan stroja zbog ozljede i postoji mogućnost da se već umirovio. U međuvremenu, Đoković grabi naprijed u povijesti tenisa s četiri finala Grand Slam turnira 2023. i tri pobjede. Radujući se 2024., on je i dalje optimističan u pogledu svojih izgleda.

Nakon završetka US Opena, Novak Đoković je sada osvojio 24 Grand Slam naslova bez presedana, učvrstivši svoj status vodećeg igrača svih vremena u ovoj kategoriji za muške tenisače. Ipak, pristaše Rafaela Nadala dosljedno naglašavaju da je Đokovićev rekord moguć samo zbog nedostatka pravih konkurenata. Dodatno, bilo je tvrdnji da je Đoković osigurao više pobjeda na turnirima od Nadala ili Rogera Federera, koji su osvojili 22, odnosno 20 velikih trofeja.

Narativ se mijenja kada se uzmu u obzir brojčani podaci. Statistika otkriva da je Novak sudjelovao na još sedam velikih turnira i pobjeđivao na jedanaest natjecanja više od Nadala. Točno je da je srpski sportaš imao više angažmana na turnirima, ali razlika nije tako velika kao što Nadal sugerira.

Đoković je, prema javno dostupnim podacima, od Šapčana nastupio na samo pet Grand Slam turnira više. Ipak, Rafa i dalje drži prednost pred Novakom po broju odigranih Mastersa. Novak ima još četiri Final Masters naslova u svom rekordu, a borit će se za svoj peti u Torinu ove sezone. Đoković je ukupno sudjelovao na 213 velikih događaja i 69 puta odnio pobjedu, dok je Nadal sudjelovao na 206 događaja i 58 puta pobijedio.

Štoviše, dva konkurenta imala su 59 međusobnih mečeva, a Novak je izbio kao superioran igrač s 30 pobjeda, u usporedbi sa Španjolčevih 29 trijumfa.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments