Vučić: Hoćete mir? Nemojte da kukate da je sve izdaja

Beograd, 30. januara 2023 - Predsednik Aleksandar Vucic svecano je danas docekao ispred Palate Srbija predsednika Ceške Miloša Zemana, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije. Izjave za medije predsednika Republike Aleksandra Vucica i predsednika Ceške Republike Miloša Zemana. FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIC/bs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbiji biti sve teže što situacija u svijetu bude komplikovanija i da Zapad želi da iz ruku ruskog predsjednika Vladimira Putina “uzme kosovsku kartu”.

Govoreći o kritikama politike u vezi Kosova, upitao je „hoćete li mir“ ili da „svoju djecu pošaljete u rat“.

„Hoćete mir? Nemojte da kukate da je sve na svijetu izdaja“, rekao je Vučić za Pink, u uključenju iz Abu Dabija.

Ocijenio je da će ukrajinsko-ruski konflikt ići u dalju eskalaciju, jer u današnjim govorima i predsjednika Rusije i Sjedinjenih Država, Vladimira Putina i Josepha Bidena, niko nije govorio o miru, već samo o pobjedi nad drugom stranom.

“Za Putina istina je na strani Rusije, a za Bidena Ukrajina nije mjesto gdje će Rusija pobijediti. Jasno vam je da idemo ka daljem rasplamsavanju sukoba”, rekao je Vučić u uključenju za TV Pink iz Abu Dabija, gdje je prisustvovao međunarodnom sajmu naoružanja.

Jasno je da niko ne želi da prihvati rješenje sredine, već pobjedu svoje i poraz druge strane, rekao je on.

N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.